Jouw doelen voor komend wedstrijdseizoen

Heb je voor komend wedstrijdseizoen bepaalde doelen voor ogen? Dat kan een behoorlijke druk op jezelf of het paard geven. Probeer je doelen op te splitsen en je zult zien dat het dan veel makkelijker en haalbaarder wordt.

Haalbaar

Ongetwijfeld ben je razend enthousiast voor al je doelen. Daardoor kan het verleidelijk zijn om naar het hoogst mogelijke te verlangen. Voordat je dat doet, is het belangrijk om een ​​beetje met jezelf te praten en te beslissen of het wel haalbaar is.

Punten van aandacht

Kosten

Zorg ervoor dat het niet ten koste gaat van je banksaldo. Als je alleen maar van plan bent om aan enkele (manege)wedstrijden deel te nemen, is op veel kosten zoals dure privétrainingen, registraties en lidmaatschappen, wel wat te besparen.

Uren

Wees realistisch over de tijd die je voor je sport/hobby hebt. Hoeveel uren per week zijn haalbaar om te besteden aan werken aan je doelen? Maak de juiste keuze!

Plan

Maak een goed plan met eerst kleine doelen, die je gaandeweg vertrouwen zullen geven om ervoor te gaan en te doen wat je wil bereiken. Als je hoofddoel bijvoorbeeld is om op concours de show te stelen, kunnen kleine doelen zoals zelfvertrouwen en met succes van door jou gekozen uitdagingen, ervoor zorgen dat je helemaal klaar bent voor die wedstrijd. Misschien moet je ook vooraf nog een paar hindernissen overwinnen maar hiervoor kun je jouw grootste doel nog extra opsplitsen in nog beter beheersbare stukjes.

Tijd

Heb je het plan klaar, bepaal dan hoeveel tijd je nodig denkt te hebben tot je einddoel. Dit helpt om te zien of je vooruitgang boekt en of je misschien iets moet veranderen in je (tijds)plan om een en ander tot een goed einde te brengen. Voer geen tijdsdruk op om het te versnellen. Maak een goed schema met (haalbare) tijdlijn voor de nodige stappen die je moet nemen.

Succes

Om niet teleurgesteld te worden, geef je, met een haalbaar doel en een plan in haalbare tijd voor ogen, jou en het paard alle kans op succes! Zo blijft paardrijden waar het voor bedoeld is: plezier!

Bron: Manegeruiter

Foto: Pixabay TheOtherKev