Kerels die paardrijden: extra stoer!

Maar een kwart van de paardensporters zouden mannen zijn. Wat een ‘straf’ voor die kerels: een beroep of sport uitoefenen in een bijna geheel vrouwelijk wereldje! De paardensport wordt toch bij jongens steeds populairder.

Extra stoer

Hier volgen enkele redenen waarom je extra stoer bent als paardrijdende man!

Enige jongen op ponykamp
Iets dat naast het verdragen van giechelende ponymeisjes zo zijn voordelen kan hebben. Er is altijd wel een teamgenoot die de manen van de pony wil vlechten. Tijdens het afsluitende disco-avondje is er altijd wel iemand die met je wil dansen.

Steungevend ondergoed
Laten we er niet omheen draaien: het kan nogal oncomfortabel zijn om in het zadel te hopsen, om voor de hand liggende redenen. Dat strakke witte rijbroeken soms wel iets onthullen, kan ook als niet prettig worden gezien. Even uitzoeken welke soort slip fijn zit. Boxer, fietsbroek? Of gewoon een rijbroek nemen die iets ruimer zit?

Harsen
Strakke rijlaarzen over een rijbroek en je snapt eindelijk wat vrouwen voelen als ze hun benen harsen…

Vrienden die je uitlachen
Voor jou is het normaal dat je vrienden hun voetbal of tennis hebben, waarom dan plagen omdat jij paardrijdt? Omdat het iets vrouwelijks is? Je weet ook dat het niets uitmaakt en dát moet doen wat jij leuk vindt en niet moet luisteren naar anderen, maar toch…Tip: geef ze één keer een kennismakingslesje cadeau. Ze hebben meteen de mond gesnoerd als ze daarna dagenlang niet normaal kunnen bewegen/zitten?

Overdrijven
Bling bling en glitter, dat is de mode vandaag de dag. Jammer dat er bijna alleen maar frontriemen met Swarovski-steentjes op voorraad zijn voor jouw springpaard. Maar als het echt niet anders kan, nou én… je hoeft er zelf toch niet naar te kijken als je erop zit?

Gewone rijbroeken
Rijbroeken en shirtjes zijn te koop in alle kleuren van de regenboog, en dan het liefst in de meest opvallende. Keus is er genoeg voor de dames, maar hoe zit dat voor de heren? Duidelijk is dat fabrikanten inspelen op de grootste doelgroep. De maat kan ook een probleem zijn, zeker als je langer en/of breder bent dan standaard is.

Als we rondkijken op een manege bij een gemiddelde ponyles, zien we zelden jongens meerijden. Hoe komt dat toch? Ouders vragen de kledingindustrie om eens met iets anders te komen dan de ‘meisjesachtige’ rijbroeken, caps en shirtjes voor kinderen want daarin krijg je jongens natuurlijk nóóit op een pony! Ook borstels, zweepjes, hoevenkrabbers, ze zijn vaak roze of paars.

Vrouwendingen
Hoe ingewikkeld vrouwen ook soms mogen zijn, het is geen enkel probleem meer voor je. In feite weet je zelfs meer van hen dan je eigenlijk zou willen. Soms is dat wel handig, maar toch ook weer niet…

Bron: Horse&Hound
Foto: iStock