Kerstmis ‘overleven’ met een paardenpartner

Het ‘overleven’ van Kerstmis met een paardenpartner is niet eenvoudig, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. Hoe kom je deze feestelijke dagen goed door?

Tips

Klaag nooit

Of jij nu van paarden houdt of niet, ze zijn meestal nummer één in het leven van je partner en zullen dat altijd blijven. Je tekende een ongeschreven overeenkomst op het moment dat je de relatie begon. Klagen over het verzorgen van paarden met Kerstmis, zorgt ervoor dat je minder punten scoort (of geschenken). Dus doe liever geen moeite.

Uit je luie stoel

Of je nu lekker in je luie stoel voor het haardvuur wil blijven liggen, op tv kerstfilms wil kijken en een overvloed aan chocolade eten op eerste kerstdag, je partner zal op een gegeven moment naar het paard moeten om te verzorgen/voeren. Laten we de feiten onder ogen zien, van jou wordt verwacht dat je meegaat om te helpen. Als je probeert er onderuit te komen, zal dat de dag voor iedereen alleen maar verpesten.

Meer voor het paard

Het is een feit. Het betekent niet dat er minder van jou wordt gehouden, maar het paard heeft dingen NODIG, en die kosten meestal een klein fortuin.

Koop paardengeschenk

‘Kerst-chocoladetaart-punten’ verdienen? Koop voor je partner een geweldig geschenk dat met paarden te maken heeft. Een ruiter houdt van niets meer dan een foto van zichzelf met hun geliefde paard. Hoe zit het met een olieverfschilderij of een koffiemok met een foto? Chocoladetaart volgt dan in overvloed.

Tweede kerstdag buitenritje

Het is zo een dingetje en een goede kans dat het in de kerstplannen zou kunnen voorkomen. Als je wordt verwacht erbij te zijn (waarschijnlijk als groom) is ons advies om te investeren in een heupfles met iets opwarmends te drinken. Het wordt koud.

Doe ook mee

Leer ook paardrijden. Op die manier zul je je nooit buitengesloten voelen en zul je je partner veel meer zien. Win-win situatie.

Uiterlijk is niet alles

Hoewel het Kerstmis is, is het nog steeds een normale dag als het gaat om het paard verzorgen, dus verwacht niet te veel op het gebied van mooie kleding, schone nagels en feestkapsel. Een kersttrui met een beetje stro en die naar paard ruikt, is ongeveer het maximale dat je kunt verwachten.

Geschenkverwachtingen

Wees niet verbaasd als je een paar laarzen en een waterdichte jas onder de boom vindt. Het moet nuttig zijn en je moet passend gekleed zijn als je wilt helpen bij de komende paardenevenementen.

Huis versieren

Hoewel de paardenstal netjes zal zijn, met de meest feestelijke kerstversieringen, waarschijnlijk ook nog met liefde met de hand gemaakt, en het voer bereid met belachelijk geprijsde mixen en supplementen (dat de lieveling waarschijnlijk niet eens nodig heeft), verwacht hetzelfde niet thuis! Je hebt geluk als er al een kerstboom staat en had jij niet beloofd dit jaar het kerstdiner te verzorgen?

Bron: Horse&Hound

Foto: pixabay artcats

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail