Kwaliteitskeurmerk voor ruiter- en menpaden

Het Nederlands Hippisch Recreatie Platform NHRP gaat  een kwaliteitskeurmerk voor ruiter- en menpaden uitgeven. Het keurmerk is volgens het NHRP nodig, omdat bij het maken van de routes nog niet genoeg wordt gekeken naar veiligheid, overzichtelijkheid en gelijkheid.

Levensbelang

‘Deze onderdelen zijn bij het paardrijden soms van levensbelang,’ vindt het platform. ‘Je hebt immers met een dier te maken dat niet geheel voorspelbaar is.’

Het NHRP bestaat onder meer uit de Nederlandse Hippische Activiteiten Vereniging, de Stichting Ruiter en Meren en de Manege en Ruiter Bond.

Kwaliteitskeurmerk

Door de invoering van het kwaliteitskeurmerk verwacht het NHRP dat op de eerste plaats alle samenstellingen van de nieuwe routes volgens de richtlijnen worden ingericht. Bestaande routes die (nog) niet voldoen aan het keurmerk kunnen bij een eerstvolgende vernieuwing worden aangepast.

Sinds 2014 wordt er in Nederland, België en Duitsland al gebruik gemaakt van internationale routesymbolen en nu is het volgens het NHRP de hoogste tijd dat alle routesamenstellingen ook gelijk worden.

Bron: persbericht

Foto: Sabine Timman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *