Lente en nieuwe ruiterkleding

Het leek er tot nu toe nog niet écht op, maar een heerlijk gevoel dat ons de komende dagen gaat bekruipen, is het lentegevoel. Niet meer zo lang donker en warmere dagen: tijd voor een artikel over nieuwe ruiterkleding die inmiddels in de meeste winkels al te koop is.

Iets nieuws

Recreatief of topsport, ook het paardenwereldje doet mee aan de mode. Ieder seizoen zien we wel weer iets nieuws dat ‘in’ is. Niet alleen bij de kleding van de ruiter maar ook voor de aankleding van het paard wordt hierop gelet.

Regels

De regels die gelden voor de wedstrijdkleding zijn al een hele tijd niet meer zo streng. Steeds vaker worden fleurige, kleurrijke outfits gedragen. Ook voor de training of recreatief rijden is er meer en meer te koop in alle denkbare kleuren en modellen. ‘Het moet prettig zitten’ en ‘in de mode’ zijn vaak de uitgangspunten. Goede pasvorm, materialen van goede kwaliteit en er dan ook nog eens elegant uitzien, het hoort er allemaal bij. Laarzen, chaps, jodphurs en caps, ze zijn soms opvallend met veel bling-bling.

De aankleding van het paard kan tegenwoordig ook niet gek genoeg. In alle kleuren zijn ze wel te krijgen, de dekjes, dekens, beenbeschermingen, oornetjes. De zweepjes zie je zelfs in veel verschillende kleuren.

Vrolijke setjes

Die kleurrijke aankleding zien we bij de ponyruitertjes méér. In de meest vrolijke setjes zien we hen met stralende gezichtjes ‘paraderen’. Uiteraard is hier ook de voorkeur van de ouder(s) bepalend. Die zien hun kleine dappere spruit graag opvallen, bijvoorbeeld bij een wedstrijd.

Wees jezelf

Hoe je dan ook met de mode om zult gaan, er is één tip mee te geven: wees jezelf! Doe waar jij jezelf gemakkelijk bij voelt en kies wat je ook écht leuk vindt (als de regels dit op concoursen toelaten).

Mooier

Het blijft natuurlijk de vraag of het er allemaal mooier op wordt. Veel wedstrijdruiters kiezen toch voor de ‘normale’ kleuren: een witte rijbroek, witte blouse en een zwart, blauw of bruin jasje. Springruiters kiezen ook wel voor een rood of groen jasje.

Met mode mee

Wat vinden de ruiters er nu écht van? Moet de (wedstrijd)kleding met de mode mee of toch liever de standaard kleding? We zullen het vast en zeker zien als het buitenseizoen weer van start gaat.

Bron: Hoefslag

Foto: Shutterstock