Leuke winteractiviteiten met paarden

Al is het nu wel kouder buiten, er zijn genoeg winteractiviteiten met paarden waarvan je kunt genieten. Je hoeft dus zeker niet voorlopig alles op een laag pitje te zetten!

Een paar tips

  1. Horse Trail Riding

Dit betekent buiten rijden in de vrije natuur op natuurlijke paden. Maak eens een ‘heel andere’ buitenrit en ga op pad in de sneeuw. Let op dat er geen ijs onder de sneeuw ligt en doe het rustig aan. Vergeet niet dat het voor een paard zwaarder is om in de sneeuw te werken dan op normale paden, dus zorg ervoor dat het paard fit genoeg is en die uitdaging aankan.

  1. Sleeën

Als er sneeuw ligt, is het extra fun om met een slee te gaan. Wellicht is er ergens in de buurt een locatie waar het mogelijk is om een (arren)sleerit te maken. Verzamel een paar vrienden en beleef een leuke dag!

  1. Skijoring

Skijoring is een snelle wintersport waarbij een ruiter te paard een skiër door een hindernisbaan sleept. In skijoringwedstrijden galopperen het paard en de ruiter door de sneeuw met als doel dat de ze een zo snel mogelijk tijd behalen.
Als je niet in staat bent om zelf deel te nemen aan skijoring, kun je misschien wedstrijden vinden waar je kunt gaan kijken.

  1. Massage

Paardenmassage is een geweldige activiteit voor de winter. Overweeg om met een ​​groep vrienden deel te nemen aan een basiscursus paardenmassage. Door de basisprincipes van paardenmassage te leren, kun je helpen dat een paard zich prettig voelt en massage is ook een geweldige manier om contact te maken met een paard.
Je kunt je paard masseren, zelfs als de temperatuur buiten daalt. De lichaamswarmte van je paard zal je handen verwarmen, en je zult ook merken dat de inspanning van het masseren je lekker opwarmt.

  1. Zonder zadel rijden

Wil je extra warm blijven terwijl je in de winter rijdt? Probeer dan om een ​​ritje te maken zonder zadel want op die manier gaat de warmte van het paard snel over naar je eigen lichaam. Er is geen koud zadel om in te zitten, en zelfs tijdens het stappen blijf je warm tijdens de rit. Voor extra plezier kun je in een besneeuwde weide of rijbak rijden.

  1. Scheren

Veel paardeneigenaren besluiten hun paarden in de winter te scheren. Het scheren van je paard kan helpen voorkomen dat hij tijdens het sporten erg gaat zweten, wat betekent dat je minder tijd hoeft te besteden aan afkoeling na elke rit. Als je klaar bent voor een uitdaging, laat dan een bijzonder ontwerp of vorm op de achterhand van je paard scheren.

© DigiShots

En dit is natuurlijk ook een leuk alternatief voor het “echte”skijoring!

Pony and SkiJoring

✔ JOIES DE L'HIVER – Avec un petit poney attelé !╰▶ ORIGINAL PAGE ® Copyright Patty's Pony Placehttps://www.facebook.com/PattysPonyPlace/

Gepostet von Passion Equestre am Montag, 18. Februar 2019

Bron: ihearthorses

Foto: Pixabay vannino

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail