Lichtgevende zweep voor donkere dagen

Als de dagen donkerder en korter zijn, betekent dit dat het voor ruiters belangrijk is zichtbaar te zijn door middel van verlichting als ze met een paard de weg op gaan. In Groot-Brittannië komt een lichtgevende zweep op de markt, die ervoor moet zorgen dat ruiters veiliger op pad kunnen gaan bij slecht weer of als het schemerig/donker is. Je kunt niet zichtbaar genoeg zijn op donkere dagen!

Daglicht

In de door David Daly ontworpen zweep lichten de LED-lampjes zo sterk op dat de zweep ook bij daglicht goed te zien zijn. Andere weggebruikers worden attent gemaakt op ruiter en paard als de ruiter de zweep laat zien. Op het handvat zit een knopje waarmee je de verlichting aan kunt zetten.

Veiligheid

Omdat er zoveel ongelukken gebeuren waarbij paarden betrokken zijn, wilde de ontwerper iets doen aan de veiligheid van ruiters op de openbare weg. Hij won een aantal prijzen met producten, zoals een veiligheidshesje met camera, staartbandages en lichtgevende rijdekens.

Duur

In maart 2019 komt de zweep op de markt voor net geen 30 Britse Pond (circa € 33). Je hebt natuurlijk lichtgevende bandages en dekens, maar met een hesje voor jezelf en deze zweep ben je niet zoveel geld kwijt. Paardensport is tenslotte al duur genoeg.

Deze zweep werd al genomineerd voor een nieuw-product-prijs op de BETA International-beurs in de categorie Veiligheid.

Horseandhound/ CAP Magazine

Foto: iStock