Maak jij je wel eens schuldig aan deze ‘verhaaltjes’?

Heb jij ook een bekentenis (of meerdere) over jouw verhaaltjes van (ongelooflijk) goedkope hoefsmeden, paarden-‘koopjes’ etc., die je aan bijvoorbeeld je wederhelft vertelt?

Schuldig?

  • Een (letterlijk ongelooflijk) goedkope hoefsmid is moeilijk te vinden

Ik kreeg de vraag van mijn wederhelft dat hij had gehoord van een collega die €70 betaalde voor het beslaan van haar paard. Ik had laatst beweerd slechts €16 te betalen!  Blijkbaar, toen hij me een tijdje geleden vroeg hoeveel ik had betaald, hoorde hij even niet goed toen ik €60 zei …

  • Belangrijk, belangrijker, belangrijkst

Ik heb mijn baan opgezegd omdat ze me geen vrije dag wilden geven om aan een wedstrijd ​​mee te doen. Mijn wederhelft weet ook dat hij belangrijk is, het paard belangrijker, dus waarom zou een werkgever in vredesnaam het belangrijkst zijn?

  • Wie zegt dat paardenspullen een fortuin kosten?

Al mijn bezittingen, van pony’s tot dekjes tot mijn laarzen, waren allemaal “in de uitverkoop!”. Gelukkig komt mijn partner nooit naar stal want mijn kasten zitten vol met spullen. Onze dochters zijn schuld (heb er drie die rijden), die willen allemaal verschillende dingen voor hun pony’s. Mijn grootste angst is, mocht het ooit nodig zijn, alles verkocht gaat worden voor de prijs die ik zei ervoor te hebben betaald!

  • Sommige beloften kun je gewoon niet nakomen

Ik had beloofd dat ik bij drie paarden zou stoppen. Bekentenis: ik heb er nu vier, of uh… 5 misschien?

  • Eerlijkheid

Iemand vraagt: ‘hoeveel paarden heb je?’ Ik antwoord: ‘je lijkt mijn wederhelft wel, maar daar moet ik toch even over nadenken’.

  • Wijze mensen vragen dit niet

Ik had een vriend die me vroeg te kiezen tussen hem en het paard. Het feit dat hij deze domme vraag had gesteld was genoeg. Ik zei hem zijn spullen te pakken en te vertrekken. Met de liefde van mijn leven (lees: paard) heb ik vele mooie jaren gehad voordat hij helaas deze aarde verliet.

  • Het magische bedrag is € 40

Ik vertelde mijn wederhelft elke keer als ik wat bijpassende spullen kocht, dat het € 40 kostte. Hij kocht toen nog een set die ik écht wilde (en nodig had) en vroeg waarom het nu meer dan €100 was. Toen moest ik uitleggen dat dit een speciale uitvoering was, dus duurder!

  • Een koopje!

Ik ging naar een paardenhandelaar voor een kinderpony die ik in een advertentie had gezien en kwam terug met de bewuste pony, plus een jong paard voor mij! Mijn smoesje: het was één kopen, één gratis!

Bron: H&H

Foto: PixabayEmma_Ted