Maatregelen weldra ook verruimd voor paardensport

Woensdag 6 mei heeft premier Rutte medegedeeld dat per 11 mei 2020 de maatregelen met betrekking tot het coronavirus worden verruimd voor niet-contactsporten buiten voor alle leeftijden. Dat is goed nieuws voor veel hippische ondernemers en verenigingen!

Welke maatregelen?

Iedereen mag buiten sporten (inclusief lesgeven), mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden. Die afstand geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Wedstrijden, gezamenlijke kleedkamers en douches zijn verboden. Voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar geldt nog steeds dat buiten sporten onder begeleiding gebeurt.

Vervoer

Ga met fiets, te voet of eventueel auto en gebruik alleen het openbaar vervoer als dat écht nodig is. Vermijd de spits en geef elkaar de ruimte. In trein, bus, tram en metro wordt geadviseerd om een niet-medisch mondkapje te dragen. Vanaf 1 juni is dit verplicht.

Wedstrijden

Premier Rutte gaf een ‘routekaart vooruitzicht’ voor verschillende onderdelen in Nederland. Wedstrijden zijn nu nog niet toegestaan. Per 1 september gaat er naar verwachting, dus als alles nog steeds goed gaat, het slot van de deur van sportkantines. Ook zijn alle binnen- en buitensporten dan weer mogelijk voor alle leeftijden. Sportwedstrijden kunnen dan plaatsvinden zonder publiek.

En verder uiteraard…

Was vaak je handen. Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius. Heb je ook koorts en/of benauwdheid? Dan blijven ook huisgenoten thuis. Als je 24 uur lang geen klachten hebt, mag je weer naar buiten.

Bron: RIVM

Foto: PixabayMammiya