Manegeheld van het Jaar-verkiezing

Het is weer zover: we gaan de Manegeheld van het jaar kiezen! Nee, dat is niet de liefste instructeur of de dapperste ruiter, maar een paard of pony die deze titel verdient. Maak kennis met onze genomineerden!

In het kort:

Ook ROMANO is met zijn 25 jaar geen ‘jonkie’ meer. Stal Mansour nomineert deze held, een superbetrouwbare alleskunner. Hij liep tot voor kort braaf mee in de lessen, was gek op buitenritten en deed jarenlang mee met het trompetterkorps. En alsof dat nog niet genoeg is, is hij ook een echte filmster: Hij speelde als ‘Paard van Sinterklaas’ mee in de gelijknamige film. Eigenlijk is hij palomino, maar in de winter wordt zijn vacht zo licht dat hij best voor een schimmel door kan gaan. Romano is nu met pensioen, maar nog steeds de lieveling van velen.

Of wat dacht je van GRAFFITI? Deze leuke, 19-jarige pony is al jarenlang de topfavoriet van heel veel kinderen op Hippisch Centrum Simonshaven. Een beetje eigenwijs, maar vooral superbetrouwbaar en al heel lang op de manege. Het gebeurt zelfs wel dat ouders die zelf hun eerste galopje met Graffiti maakten, nu hun eigen kinderen op hem zien rijden. Hoe leuk is dat? in verband met zijn leeftijd doet hij het tegenwoordig wat rustiger aan.

Onze vierde genomineerde is TWISTER, met zijn 16 jaar de jongste van allemaal. De voorverkiezing op Stal Jasper, waar hij woont, heeft hij alvast gewonnen. Twister is een kruising van een Tinker en een KWPN-er, waardoor hij een stevig paard is geworden. Al tien jaar woont en werkt hij op Stal Jasper. Hij leerde heel wat kinderen en volwassenen de beginselen van het rijden, maar hij werkt ook graag met gevorderden, want hij kent ook moeilijkere oefeningen als wijken en verruimen. Een heerlijk paard dus dat de titel Manegeheld van het Jaar ook zeker zou verdienen!

Stem jij ook mee? Ga dan naar Facebook of Insta en stem onder dit bericht.