Meer thuis door Coronavirus: tips tegen verveling

Paracetamol en toiletpapier zijn vaak uitverkocht en de schappen in de supermarkten raken steeds sneller leeg. Het Corona-virus heeft ons in zijn greep, en al is het wel eens fijn om wat meer thuis te zijn, wat doe je als de verveling toeslaat?

Concoursen zijn afgelast, de manege is misschien ook geen optie meer en voor sommigen is nu thuis ‘gewoon’ thuis. Wat kun je nu dáár doen zonder dat je je echt gaat vervelen?

Onderhoud spullen

Omdat het zo kan zijn dat je niet meer naar de manege en de lessen kunt/mag komen, kun je mooi de tijd nemen om wat werk, waar je niet vaak aan toekomt, weg te werken. Je zadel en laarzen eens een extra goede poetsbeurt geven, je poetskist schoonmaken en opruimen, je verzorgsingsspullen schoonmaken en ordenen. Dekjes wassen, kleding wassen. Oh ja, enne… je hebt nu ook tijd om eens die reparaties aan verschillende dingen te (laten) doen.

Tijd voor jezelf

Nu je meer thuis bent, heb je eindelijk eens tijd voor voor jezelf. En wie aan ‘me-time’ denkt, denkt natuurlijk aan Netflix. Gelukkig is daar genoeg aanbod en zijn er vast weer een aantal nieuwe (paarden)films. Je hebt ook alle tijd voor wat schoonheidsverzorging en kun je aan de slag met een lekker gezichtsmasker, schuimbad, nagels verzorgen of een heerlijk voetenbad. Natuurlijk kun je er ook gewoon met een paar vriendinnen een verwendag/-avond van maken, mits hun en jouw gezondheid dat toelaat. Bovendien is lekker in je eentje op de bank met een goed (paarden)boek of tijdschrift ook eens fijn!

Gezond eten

Omdat we door het Coronavirus moeten zorgen dat we onze weerstand op peil houden en fit blijven, is het zaak om heel gezond te eten. Neem extra vitamine C, kies voor gezonde maaltijden en ga eens los in de keuken.

Voorjaarsschoonmaak

Je kunt nu ook thuis eens goed opruimen en geef je huis bijvoorbeeld een flinke schoonmaakbeurt. Ramen lappen, kastjes schoonmaken, misschien heeft een en ander wel een nieuw verfje nodig, waar je anders nooit tijd voor zou vrijmaken? Met een beetje geluk helpt het zelfs wel tegen de stress van het niet uit huis kunnen en het gemis van je manegevrienden en paarden. En als alles weer voorbij is kom je er vast niet meer toe omdat je alle verloren paardentijd wil inhalen!

Genoeg te doen dus om je niet te hoeven vervelen de komende tijd. Vergeet niet dat het uiteindelijk allemaal wel weer goed komt. Je zult er dan hopelijk toch met een voldaan gevoel op terugkijken door alles wat je nu hebt kunnen doen. Bij alle negatieve dingen zit altijd wel iets positiefs

Bron: Manegeruiter

Foto: PixabayKlimkin

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail