Meningsverschillen paardenliefhebbers

Een partner, ook helemaal gek op paarden, is de droom van veel paardenliefhebbers. Iemand om de rekeningen, je hoop, dromen én teleurstellingen mee te delen. Geen ruzie meer omdat je te veel tijd op stal doorbrengt, omdat hij of zij er ook is!

Maar zelfs als je niet onder extra druk staat van de Corona beperkingen, is het niet altijd rozengeur en maneschijn in de zadelkamer. Er zijn dingen waar ‘paardenstellen’ ruzie over kunnen maken, ook wanneer het leven weer normaal wordt.

Welke?

  1. Wie moet afstappen om dat echt vervelende hek te openen bij een buitenrit? Ja, het ene paard is groter om weer op te klimmen, maar het andere is veel rustiger.
  2. Wiens schuld is het als iemand de dressuurproef verkeerd doet. Was de lezer zo afgeleid door te kijken hoe goed/slecht de middendraf was, en vergat het volgende onderdeel te lezen? Of concentreerde de ruiter zich gewoon niet en gaf de lezer op tijd goede aanwijzingen?
  3. Wie moet de autoreparatie betalen als deze het plotseling begeeft na een verkeerde route-aanwijzing? De chauffeur of de begeleidende route-aanwijzer? Soms is er iets te zeggen over het gebruik van de gezamenlijke bankrekening, ook al is het alleen bedoeld voor andere rekeningen en/of hypotheek …
  4. Wiens schuld is het dat je veel te laat op de wedstrijd bent aangekomen? Degene die de wekker niet goed heeft gezet of degene die aandrong op een ontbijtstop bij McDonald’s? Zo romantisch is het ontbijten daar nu ook weer niet.
  5. Hoe de kwalificatie werkt. Jullie weten allebei dat je dit zou kunnen oplossen door gewoon op de website te kijken, maar een goede discussie is toch veel leuker!
  6. Wiens beurt is het om de oude, moeilijk verharende, 27-jarige gepensioneerde pony te poetsen, de rubberen matten op de poetsplaats schoon te schrobben, of een ander echt vervelend werkje?
  7. Waarom net die laatste hindernis niet lukte/een domme stop was bij eventing/het paard in de verkeerde galop zat volgens de jury. De toeschouwer weet het immers altijd beter, toch?

Bron: H&H

Foto: pixabay/gpalmisanoadm