Met de mode mee of niet?

Wintergevoel, een gevoel dat ons nu allemaal weer bekruipt. De dagen worden langzaam korter, jawel de eerste koude dagen hebben we al gehad. Dan is het tijd voor een stukje over nieuwe winter ruiterkleding waarvan de meeste al een tijdje in de winkels is te vinden.

Mode

Of het nu je hobby is of dat je aan topsport doet, ook het paardenwereldje gaat met de mode mee. Elk seizoen zien we wel iets nieuws voorbijkomen. Is het niet de kleding van de ruiter/amazone dan is het wel de aankleding van het paard.

Regels

De regels voor de wedstrijdkleding zijn al een hele tijd minder streng en we zien steeds vaker kleurrijke setjes op wedstrijden. Maar ook om te trainen of voor vrije tijd is er steeds meer te koop in alle kleuren en modellen. ‘Prettig te dragen’ en ‘in de mode’ zijn vaak de basis. Goede pasvorm, goede kwaliteit en dan er ook nog eens leuk uitzien, het hoort er allemaal bij. De laarzen, chaps, jodphurs en de caps, we zien ze in veel flitsende kleuren en natuurlijk ook in bling-bling.

De aankleding van het paard kan tegenwoordig ook niet gek genoeg. In alle kleuren zijn ze te krijgen, de dekjes, dekens, beenbeschermingen, oornetjes en zelfs de zweepjes.

Stralend

Bij de pony ruitertjes is de opvallende (aan)kleding het meest te zien. In leuke, vrolijke setjes zien we de kleintjes met blije gezichtjes. Natuurlijk komt hier ook de keuze van de ouder(s) om de hoek kijken. Die zien hun kleine dappere telg graag stralend in het zadel.

Blijf jezelf

Hoe dan ook, hoe je met de mode om zult gaan, er is misschien één tip mee te geven: blijf jezelf! Doe waar jij je prettig bij voelt en wat jij leuk vindt (als het volgens de regels mag uiteraard).

Normaal

Het blijft natuurlijk de vraag of het er allemaal mooier op wordt. Voor een wedstrijd wordt toch meestal gekozen voor een witte rijbroek, witte blouse en een blauw, zwart, grijs of bruin jasje. Bij springruiters zien we ook rood en groen vaak als kleur voor het jasje.

Nieuw

Maar wat vinden we hier nu écht allemaal van? Is de mode in de paardenwereld aan vernieuwing toe? Moeten we met de mode mee of toch liever maar de normale kleding? We zullen het gaan zien als het binnenseizoen weer van start gaat.

Bron: Manegeruiter

Foto: Sabine Timman