Moederschap en paardrijden

Waardoor kan verzorgen/bezitten van een paard goed van pas komen bij het moederschap? Het kan vast en zeker zo zijn voordelen hebben.

Ziekenhuizen

Je bent ongetwijfeld bekend met ziekenhuizen. Misschien spreekt een deel van het medische personeel van het plaatselijke ziekenhuis je al met je voornaam aan. O.k., je zult nieuwe gezichten tegenkomen op de kraamafdeling, maar je hebt de wegwijzers waarschijnlijk op je weg door het gebouw als eens gezien. Bijvoorbeeld die keer dat je je duim brak tijdens het longeren / eraf werd gegooid op een frisse lentemorgen / een hoef tegen je neus kreeg terwijl je met een paard met boxrust aan de hand ging wandelen. Dus als je weeën serieus worden, weet je tenminste waar je heen moet en hoeveel het parkeren kost.

Koud kunstje

Je bent waarschijnlijk redelijk bekend met ongemak. Als het je lukt om je been te breken bij een buitenritje en terug kunt lopen naar stal, of je schouder te ontwrichten maar toch verder gaan om de wedstrijd af te maken, dan zal een bevalling een koud kunstje zijn.

Spuitje

Omdat de dierenarts je in het verleden heeft toevertrouwd om een paard met antibiotica te injecteren, zul je niet met je ogen knipperen als de verloskundige je een spuit komt geven (bijvoorbeeld om diepe veneuze trombose te voorkomen).

Luier

Je weet hoe luiers moet worden gebruikt, zelfs als je ze tot nu toe alleen over kompressen hebt gedaan als een paard pus in de voet had. Ook voorraden babyolie zijn aan te raden.

Poep

Wat ons bij het onderwerp poep brengt. Als je dagelijks met een karrenvracht paardenmest over een dampende mesthoop kunt lopen, dan heb je toch geen moeite met een klein beetje babypoep?

Vroeg opstaan

Je bent er altijd al aan gewend om vroeg (zo rond 5 uur ’s ochtends) te ontbijten. Vroeg opstaan is geen straf voor jou.
Je bent er ook behoorlijk aan gewend om al rond 3 uur ’s nachts op te staan, vooral als je een concours mee organiseert, een belangrijke wedstrijd wil rijden aan de andere kant van het land, of een wit paard hebt.

Slapeloze nachten

Over het algemeen, als je paard vatbaar is voor ongelukken (“als”, maar… het is toch een paard?) dan zijn slapeloze nachten sowieso al bijna normaal.

Armspieren

Je hebt al echte sterke armspieren door het verschuiven van hooibalen / poepscheppen / rijden op een sterk paard. Daardoor is het dragen van een twee maanden oude baby (met een redelijk gewicht) in één arm terwijl je de buggy inklapt, in de auto gooit met de andere arm, een fluitje van een cent.

Luiertas

Als je de trailer kunt laden voor een eendaags evenement en je niet één ding vergeet dat nodig is, zelfs die fijne singel, dan ben je geschikt om een ​​luiertas in te pakken. Hint: je hebt niet alleen luiers nodig!

Paardenspullen

En over de paardenspullen gesproken. Weet je nog dat je je eerste paard kreeg en alles kocht wat er te vinden was? Dat is nu ook zo, alleen zijn het babyspullen. En waar je vroeger in je vrije tijd je zuurverdiende geld in de ruitershop besteedde, is het nu een (baby-)warenhuis omdat ze fijne stoelen hebben waar je kunt voeden, genoeg verschoontafels hebben en toiletruimtes waar je een buggy mee naar binnen kunt nemen.

Bron: H&H

Foto: Pixabay