Nadelen voor grote ruiters

Er zijn ruiters die gemakkelijk op een groot paard kunnen stappen zonder opstapkrukje en er altijd goed uitzien in lange rijlaarzen. Maar er zijn ook wel een paar ‘problemen’ waar ze mee te kampen hebben.

Ben jij vrij lang, welke nadelen kun je dan ervaren?

Voorbeelden

  1. Als de beugels te kort zitten, is er het risico dat je met je knie je kin raakt, nou ja bijna dan… Je knieën zijn zo ver naar voren dat ze over de voorkant van de kniewrongen hangen, wat niet zo handig is.
  2. Zeg hallo tegen dure op maat gemaakte zadels die echt bij jou en het paard passen. Kant-en-klare zadels lijken bijna niet hieraan te voldoen. En terwijl je hallo zegt, neem je meestal voor de rest van het jaar afscheid van wat er nog over was van je banksaldo.
  3. Zelfs op een vrij groot formaat paard zie je eruit als een kind dat zijn of haar eerste pony al lang is ontgroeid.
  4. Alleen op een paard vanaf 1.75 m zie je er eigenlijk vrij normaal uit. Weliswaar van een afstand. Van dichtbij ben je duidelijk een reus die op een enorm vreemd beest rijdt.
  5. Het voeren van het enorme beest wordt ook duur. Het blijkt dat die beesten veel hooi eten. Ontzettend veel zelfs.
  6. Iedereen verwacht dat je hoge hindernissen kunt springen, op dat grote paard. Het maakt niet uit hoe vaak je zegt dat de de hoogte van de sprong niet te maken heeft met het verlangen of vermogen om het ook te kunnen. En dat je sowieso liever dressuur doet.
  7. Je wordt altijd gevraagd om de zadels uit de bovenste zadelrekken te halen. Het hebben van ‘Popeye’-armen is zowel een zegen als een vloek.
  8. Op buitenritten kunnen je kleinere vrienden op hun kleine paardjes vrolijk onder laaghangende takken rijden en galopperen door de bossen. Als jij dat probeert, zul je waarschijnlijk merken dat je plotseling aan een tak hangt óf op de grond ligt.
  9. Ruiterkleding is niet altijd ontworpen voor de lichaamsbouw van alle ruiters. Rijbroeken, mouwen van een jas, laarzen, ze zijn vaak net iets te kort. Of het nu gaat om maatwerk of je waagt je als amazone op de mannenafdeling, hoe dan ook, het betekent dat je vaak extra moet betalen. Helaas is er vaak geen goedkope én vrolijke kleur (dames)rijbroek voor jou in de uitverkoop.

Bron: H&H

Foto: pixabayJulien