Onderzoek: vrouwen met paarden leven gemiddeld 15 jaar langer!

Paardenmeisjes verzinnen soms zoveel redenen om te gaan paardrijden. Niet nodig, want een onderzoek in de VS onder ‘vrouwen met paarden’ en ‘vrouwen die niks met paarden hebben’ kende verrassende uitkomsten. Hieruit bleek dat paardeneigenaren zo’n 15 jaar langer leven!

Er werden vrouwen gevolgd van verschillende leeftijdsgroepen in een periode van veertig jaar, om zo zonder vooroordelen gegevens te verzamelen.

Twee groepen

De gevolgde vrouwen verdeelde men in twee groepen: vrouwen die minstens vijf jaar lang paarden in bezit hadden en niet-paardeneigenaren. Vervolgens ook in leeftijdsgroepen van tien jaar.

Gezonder

De vrouwen van 65-75 jaar waren hoofdzakelijk vrouwen met paarden. De onderzoekers ontdekten dat paardenvrouwen gemiddeld zo’n vijftien jaar langer leven. Ze vermoeden dat de hogere leeftijd te maken heeft met méér en intensievere lichaamsbeweging, meer buitenlucht en meer samen actief zijn met anderen. Paardeneigenaren zelf vinden meestal dat de paarden bijdragen om zich goed te voelen. Zij zijn ook minder gevoelig voor onder andere hoge bloeddruk, diabetes en hartaandoeningen.

Hoewel het zéker leuk is om te knuffelen met je honden(pups) en poezen(kittens), is het misschien nu tijd om een ​​paard of pony toe te voegen aan je huisdieren. Baat het niet, schaadt het niet, toch?

Bron: Breakingnews

Foto: Shutterstock