Ook in Duitsland Konikspaarden gebrek aan voedsel

We weten al dat In de Oostvaardersplassen de Konikspaarden het moeilijk hebben door gebrek aan voedsel. In een Duits natuurgebied blijkt zich nu dezelfde situatie af te spelen als hier in Nederland.

In het natuurgebied Speicherkoog in Holstein zijn de Konikspaarden erg ondervoed en verschillende zijn al overleden.

Tekort aan voedsel

Er is op de site van Boyens-Medien een foto te zien, waarop een zwaar ondervoed paard niet meer de kracht had om zelf op te staan en met een frontlader werd verplaatst. In de afgelopen weken zijn al een merrie en drie veulens gestorven. Oorzaak is onder andere het slechte weer en de vele regen, maar vooral het tekort aan voedsel is noodlottig voor de paarden.

Dierenmishandeling

Fotografe en natuurliefhebber Ulrike Bohle zegt: ‘De paarden hadden veel eerder bijgevoerd moeten worden. Ook zijn hun hoeven er heel slecht aan toe. Hier had ook al lang naar gekeken moeten worden. De paarden leven echt in een erbarmelijke toestand. Als er niet snel iets gebeurt klaag ik Speicherkoog aan wegens dierenmishandeling’.

Crisisoverleg

De Konikspaarden verblijven sinds 2004 in het natuurgebied. Toen bestond de groep uit twee hengsten en acht merries. Maximaal zouden er 30 paarden in het gebied gaan verblijven, maar inmiddels leven er ongeveer 75. Een paar dagen geleden stond een crisisoverleg bij Speicherkoog op de agenda.

Bron: Hoefslag / Boyens-Medien

Foto: Salina Steenmeijer

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail