Ook ruiters kunnen feestbeesten zijn, toch?

Is het jou ook wel eens opgevallen… wij paardenmensen houden er op zijn tijd tóch wel van een feestje te bouwen. Waardoor is dat zo?

Mogelijke oorzaken

Soepele heupen

Het ritme hebben we snel te pakken. Daar gaat immers jarenlange oefening in het zadel aan vooraf. Iedereen dus aan de kant op de dansvloer. Let’s twist again!

Tenen tegen een stootje bestand

Minder getalenteerde dansers of voordringers in de rij voor de bar zijn geen probleem. Mochten ze eens op onze tenen gaan staan met hun stilettohakken, dan geven we geen krimp want we zijn wel wat gewend: een kilootje of zeshonderd, met hoefijzers?

Koud, wat is dat?

Zo snel vries je niet dood in je naveltruitje en korter-dan-kort minirokje! Je hebt zeker nooit op een onmenselijk vroeg tijdstip in de vrieskou de deken van je paard moeten wisselen?

Makkelijke prater

We kletsen wat af. Ellenlange gesprekken voeren we met onze vierbenige vriend, ook al zegt deze niets terug. Als we met dit soort ongeïnteresseerd gedrag kunnen omgaan, is elke andere vorm van gesprek toch een makkie.

Interessant persoon

Ja, voor andere paardengekken dan, want er gebeurt tenslotte altijd wel iets bijzonders op stal. Wie wil dat nu niet weten?

Versieren

Een knallende galop over de hei of het strand, springen over sloten en heggen en dat op dieren die sterker zijn dan wie dan ook, we draaien onze hand er niet om. Zijn nergens bang voor. Dus iemand versieren op een feestje is een appeltje-eitje, toch?

Luidkeels

We roepen vanaf de A dat de ruiter bij C zijn hakken laag moet houden dus boven die harde muziek uitkomen kost ons geen moeite. Bovendien kan iedereen meegenieten als we ons lievelingsnummer luidkeels meezingen. Who cares, ‘the voice of equestrians!’

Allemansvriendjes

Van Shetlanders tot Shires, we vinden ze allemaal leuk. We staan voor alles en iedereen open, zijn allemansvriendjes en verwelkomen volslagen vreemden ook met open armen.

Conditie

Gewend als we zijn aan lange, vermoeiende dagen, hebben we een conditie als een paard, óók als het om feestjes gaat.

Goede balans

Onze balans is indrukwekkend. Of het nu om dansen op een tafel of het rijden op de elektrische rodeo stier gaat, we trekken daar meestal flink de aandacht mee.

Zelden uitgaan

Omdat we zo druk bezig zijn met onze paarden, gaan we eigenlijk zelden uit. Dus áls het dan eindelijk een keer zo ver is, gaan we ook he-le-maal los!

Horseandhound / Hoefslag

Foto: iStock