Opfrisbeurt na een stalbezoek

Je kent het wel, je wil voordat je naar school, werk of ergens anders toe gaat, nog even langs de paarden. Toch is het vervelend voor de mensen om je heen als je daarna helemaal naar paard ruikt. Na dat gezweet en gezwoeg heb jij wel een opfrisbeurt nodig.

Hieronder vind je tips om jezelf een opfrisbeurt te geven. Zo merkt dat jij net van stal af komt!

Tips

Haren borstelen

Nee, dan bedoel ik niet die van jouw paard. Zorg dat je eigen haar er netjes en verzorgd uit ziet, dat scheelt al een hele hoop! Wat plukjes hooi in je haar zullen waarschijnlijk niet veel goeds doen voor je look, net als een verwaaide coupe.

Droogshampoo

Als je haar eenmaal uitgekamd is kun je er wat droogshampoo in spuiten. Dit helpt de viezigheid uit je haar verwijderen. Ook helpt het om de paardengeur die altijd in je haar blijft hangen te verbergen. Je voelt je gelijk een stuk frisser!

Hoofdband

Wil je echt nog even rijden, maar zweet je snel onder je cap? Draag dan een katoenen zakdoek of een haarband onder je cap. Deze doek of band neemt het zweet op, wat anders in je haren komt. Ook helpt het al een stuk tegen de paardengeur in je haar.

Overal

Als je stallen uitmest voor je ergens anders heen moet kun je behoorlijk gaan stinken. Als je een overal aantrekt tijdens het uitmesten trekt de geur daarin, niet in je kleding. Dit scheelt je een heleboel aan omkleedwerk!

Nagels

Je kent ze wel, van die nagelvijlen met een puntje. Deze zijn ideaal! Hiermee schraap je de viezigheid onder je nagels vandaan voor je je in het openbaar toont. Vieze nagels zien er rommelig uit. Los je dit op, dan lijk je al een stuk verzorgder. Smeer je handen daarna in met een lekker ruikende handcrème en klaar is kees.

Toiletartikelen

Om jezelf altijd en overal een opfrisbeurt te kunnen geven, is een toilettas meenemen geen overbodige luxe. Vochtige reinigingsdoekjes zijn bijvoorbeeld ontzettend handig om je gezicht even op te frissen. Ook kun je deze gebruiken onder je oksels als je veel hebt gezweet. Hiervoor heb je natuurlijk ook deodorant bij je, en is parfum erg behulpzaam.

Bron: Horse & Hound

Foto: Archieffoto