Opleiding manege instructeur: we zijn begonnen!

Wist je al dat de Manege & Ruiter Bond een erkende opleiding aanbiedt om manege instructeur te worden? Altijd al willen leren hoe het is om andere mensen paardrijles te geven in groepsverband? De opleiding wordt gegeven op manegebedrijven en lesgegeven wordt aan manegeruiters op manegepaarden. Je hebt dus geen eigen paard nodig.

Anders

De opleiding is onlangs (4 juni) weer van start gegaan met maar liefst twee keer twaalf deelnemers. Door de Corona-richtlijnen is, anders dan andere jaren, gestart met digitaal les krijgen. De eerste drie lessen zijn vooral op theorie gericht. Vanaf september wordt er op de manegebedrijven vooral praktijkgericht lesgegeven.

De start van de opleiding met de twee groepen ging goed. Na afloop werd aan de cursisten gevraagd om aan te geven hoe ze het hadden ervaren.

Enkele opmerkingen zijn:

Mooie intro!

We kunnen aan de slag.

Ik heb er zin in.

Het viel mij mee om online te werken, want daar ben ik niet zo van.

Ik weet nu waar ik aan toe ben.

Ik kan niet wachten om echt in de praktijk samen aan de slag te gaan.

Veel onderdelen

De opleiding bestaat uit veel onderdelen, communicatie, spreken voor een groep, paardenwelzijn,  hoe leren mensen? (met veel aandacht voor kinderen), longeren, beoordelen, poets- en opzadelles, kinderfeestjes, klanten (nieuwe en bestaande) te woord staan. Hoe ga je om met een paard en hoe leer je dit aan een beginnende ruiter. Het beoordelen of een paard kreupel of ziek is, het draaien van een bardienst, kortom alle voorkomende werkzaamheden op een manege.

Enthousiast?

Ben je enthousiast en zeventien jaar of ouder, minimaal in het bezit van een VMBO-diploma, dan kun ook jij deze opleiding volgen als je tenminste D8, F8 of B-dressuur rijdt en daarnaast een kleine sprong kunt maken. Kijk voor meer informatie onder het kopje Manege instructeur. Volgend jaar, begin 2021 hebben we een nieuwe intake.

‘Omdat lesgeven leuk is!’

Bron: Manege & Ruiter Bond

Foto: Manege & Ruiter Bond