Paard in het verkeer? Wees alert, telkens weer!

‘Paard op de baan? Kalm aan!’ Dat is de slogan voor een Belgische campagne, maar natuurlijk verdient een situatie met paarden in het verkeer in elk land aandacht!

Lente en het nieuwe buitenseizoen is begonnen, het ideale moment voor PaardenPunt Vlaanderen om nieuw leven te blazen in de verkeersveiligheidscampagne ‘Paard op de baan? Kalm aan!’ Hiervoor heeft HippoTV een promotievideo opgenomen met in de hoofdrol dhr. Willy Naessens en zijn vrouw Marie-Jeanne.

Fluohesjes, posters, stickers

Samen met drukkerij Printhut zijn fluohesjes ontworpen met bovenstaande slogan erop, die te bestellen zijn op de webshop van Printhut. Ook nieuwe bumperstickers, posters en spandoeken werden ontworpen en deze zomer wordt nog een folder gedrukt met verkeersregels voor bestuurders en ruiters.

Spandoeken bestellen

Om de campagne onder de aandacht te brengen ontvangt elke gemeente een pakketje met stickers en posters en bovendien roept Paardenpunt Vlaanderen op om zoveel mogelijk spandoeken te bestellen en deze te plaatsen op verschillende wegen in de gemeente. Die spandoeken kunnen worden besteld per mail via communicatie@paarden.vlaanderen.

Gedragswijzer

Uiteraard is het ook heel belangrijk de ruiter attent te maken op de ‘do’s and dont’s’ in zowel de rijbak als op de openbare weg. Om het geheugen wat op te frissen is ook de campagne ‘Hou jezelf in toom’ wat opgefrist. Elke manege en pensionstal krijgt een poster met de gedragswijzer toegestuurd.

Bron: Cap / Paardenpunt Vlaanderen

Foto: Sabine Timman