Paard op stal hoeft zich niet te vervelen!

Het is nog steeds winter met korte dagen en de zon blijft nog vaak achter de wolken. Van het weer word je niet altijd vrolijk en veel paarden brengen meerdere uren op stal door. Wat is er tegen verveling te doen?

Een Jolly speelbal

Je kunt zorgen dat een paard ergens mee aan de slag kan gaan, zoals met de Jolly speelbal. Dit is een kleurige bal met hendel die het paard vast kan pakken en er dus uren mee kan spelen. De bal is bijtbestendig en mocht de bal ingedeukt worden, loopt die automatisch weer vol met lucht. Zo houdt het paard er steeds plezier van.

Likstenen

Het is niet alleen een perfecte aanvulling voor de juiste vitamines en mineralen, het houdt een paard ook lekker bezig. De meest bekende is de Himalaya liksteen. Deze bestaat 100% uit zout uit de Himalaya gebergten en is rijk aan natrium. Dat is goed is als een paard hard heeft moeten werken.

Natuurlijk zijn er veel verschillende likstenen en mineraalblokken die allemaal een ander doel hebben. Een populaire is de Likit. Deze liksteen is in verschillende smaken en afmetingen verkrijgbaar en helpt tegen stress. Kies een smaak die het paard het lekkerst vindt, zoals appel of wortel, en hij kan er direct mee aan de slag!

Slowfeeder hooinet

Om een paard nog meer uit te dagen, is er de hooinet slowfeeder. Het is een groot hooinet met kleine openingen waardoor het paard langzamer zal gaan eten. De slowfeeder heeft een goed effect op de gezondheid doordat het paard langzamer eet en op die manier het hooi gelijkmatiger binnenkrijgt.

Hoekige bal HayPlay

Hooi of kuil te voeren op een andere manier, kan via de HayPlay bal. Dat  is een hoekige bal met gaten erin, waardoor de inhoud beetje bij beetje eruit kan worden gehaald. De bal is hoekig om het voor het paard zo leuk mogelijk te maken. De bal rolt onvoorspelbaar en op een goed tempo rond. Het paard neemt een graashouding aan waardoor kans op verstopping in de slokdarm en risico op verslikking vermindert.

Epplejeck Zaventem

Het zijn maar vier van de vele oplossingen. Voor meer handige tips en tricks om te zorgen dat een  paard geen winterdipje ervaart, kun je naar Epplejeck Zaventem gaan.

Epplejeck is een ruitersportketen met maar liefst twaalf (!) superstores in Nederland en België. Sinds 2008 betoveren ze de paardrijdbranche met de gekste printen, veel glitters en de uniekste producten.  Door de beste service, vele kennis en het grootste assortiment (onder andere de merken Eskadron, Kingsland, LeMieux ) en hun eigen huismerken, won Epplejeck al meerdere prijzen, zoals Ruitersportwinkel van het Jaar!

Epplejeck Zaventem ligt aan de Leuvensweg 42, 1932 Zaventem (Brussel).

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail