Paardenfilm Whitestar met Britt Dekker

Vanaf oktober is Britt Dekker te zien in haar eigen bioscoopfilm: Whitestar. Behalve haar acteerwerk is ze ook nauw betrokken bij de productie, zo laten de makers weten.

Dekker had het idee voor deze film en werd door verhaaalschrijver Michiel Peereboom bewerkt tot een bioscoopfilm. De 26-jarige Dekker is onder andere bekend van haar YouTubekanaal PaardenpraatTV. Begin dit jaar kreeg ze via Talpa, haar werkgever, de schimmelhengst Genciano X in haar bezit. Deze werd eerder onder meer gereden door Emmelie Scholtens.

Feelgood familiefilm

Volgens Just Film Distribution en 2CFILM is het een ‘feelgood familiefilm’ over de bijzondere relatie tussen Britt en het afgedankte springpaard Whitestar. Als blijkt dat de schimmel toch bijzondere talenten heeft, haalt de eigenaar hem weer weg bij Britt om wedstrijden te rijden, maar zonder succes. Pas als Britt en Whitestar weer samen zijn, halen ze het beste in elkaar naar boven en blijkt Whitestar een echte winnaar.

Ook para-dressuuramazone en Paardenpraat-collega Esra de Ruiter is te zien in de film.

Droom

Britt Dekker kijkt erg uit naar haar eerste film en kan niet wachten om aan de slag te gaan. Ze vindt het echt supertof dat ze een bioscoopfilm mag maken. Dit was al heel lang een droom dus extra gaaf dat het nu ook echt gaat gebeuren. Ze kan niet wachten tot de opnames beginnen en hoopt dat iedereen net zo enthousiast over de film zal zijn als ze zelf nu al is!

Dekker heeft naast het paard George ook de Friese ruin Vito en de merrie Eve onder het zadel.

Bron: Just Film Distribution / Hoefslag

Foto: Savannah van Rijn photography