Paardengeheimen voor je partner?

We weten allemaal dat eerlijkheid de sleutel is tot een gelukkige relatie. Maar soms is wat het oog niet ziet, wat het hart niet deert, toch? Zeven paardengeheimen die wij als paardenmensen wel eens voor onze wederhelften hebben…

Een beetje paardensport humor

  1. We brengen onze paardenspullen naar de keuken om ze schoon te maken als ze weg zijn.
  2. O.k., helemáál eerlijk: Soms poetsen we in de woonkamer voor de TV. Maar we leggen altijd eerst een doek of krant op de vloer, dus dat maakt het weer goed, niet?
  3. Is dat een nieuwe zadel? Ja, je partner had gelijk want het is gloednieuw en op maat gemaakt. Jouw verhaaltje dat het een gelukkige Marktplaats-vondst was, is precies dát: een verhaaltje. Hadden we maar vaker zoveel verbeeldingskracht!
  4. Hoe hoog de inschrijfkosten zijn? Ik bedoel, we klagen soms over die kosten, maar we zijn heel voorzichtig om nooit het werkelijke bedrag te noemen.
  5. Hoeveel dekens en dekjes hebben we voor de paarden? We schamen ons zelfs een beetje om tegenover onze paardenvrienden toe te geven dat die spullen eigenlijk niet nodig zijn. Maar waarschijnlijk hebben we meer dan 25 verschillende garderobe-combinaties. Uiteraard hebben 15 van hen ook nog afneembare nekken.
  6. Dat we de bitjes en stijgbeugels op het laatste moment in de vaatwasser stoppen als ze niet kijken en waarom we zo graag zelf die vaatwasser willen uitruimen.
  7. Dat er eigenlijk nog een paard is, waarvan niemand iets weet. Uiteraard doen we dit niet allemaal… sommigen van ons zijn er gewoon niet zo goed in. Maar er zijn zeker mensen die ervoor zorgden dat hun laatste aanwinst dezelfde kleur had als ‘een ander paard’ en ervan uitgingen dat de (niet zo in paarden geïnteresseerde) wederhelft het niet zou opmerken. Voorwaarde was natuurlijk dat de twee nooit naast elkaar werden gezien.

Bron: horse&hound

Foto: Pixabay Ginger