Paardenmensen zijn een volk apart

Paardenmensen hebben vaak bijzondere kenmerken. Ze zijn een volk apart. Misschien komen de volgende dingen jou ook wel bekend voor?

Herkennen

Het is grappig dat je vaak ‘op een afstand’ te herkennen bent, als men tenminste weet waarop gelet moet worden.

Stinken
Iemand die meegaat naar stal maar er vrijwel nooit komt, roept vaak: ‘Bah het stinkt hier!’ Zelf ben je er verbaasd over want jij ruikt niets smerigs. Jij bent gewend aan de geur van paardenmest. Sterker nog… je vindt het heerlijk, die geur van vers hooi en een schone stal, maar ook die van paarden(mest).

Schoonmaken
Een stal kun je nu eenmaal niet stof-, mest- en spinnenvrij houden en de boel moet toch vaak opgeruimd en schoongeveegd worden. Jij bent daaraan gewend en niet vies van een ‘smerig’ klusje.

Liefde voor dieren
Paardenmensen staan erom bekend dat ze liefde voor dieren hebben. Ze kunnen zich vaak meer verplaatsen in een dier dan in een mens. Het maakt niet uit hoe klein of groot het dier is, ze zijn altijd bereid om ze te helpen.

Show must go on
Je bent niet van suiker. Regen, sneeuw, hagel of zon, het paard zal verzorgd moeten worden. Laarzen en een regenjas aan! En dat geldt ook voor wedstrijden want de ‘show must go on!’.

Spierballen
Voor hooibalen, zware kruiwagens, twintig kilo wegende voerzakken… draai jij je hand niet om. Je bent een prima hulp als er bijvoorbeeld verhuisd moet worden: kom maar op met die zware bank, kast, bed!

Autorijden, makkie!
Rijden met een trailer achter je auto en ook een vrachtwagen is geen probleem. ’Gewoon’ autorijden, inparkeren? Makkie!

Geen schaamte
Paardenmensen schamen zich niet als ze het over bijvoorbeeld de vulva van een merrie hebben. Over echt álle lichaamsdelen, dus ook de mannelijke en vrouwelijke, wordt gewoon gepraat. Niemand op stal zal gaan giebelen om woorden als de ‘koker’ van een ruin of hengst.

Band
Er lopen op stal veel verschillende mensen rond, in alle soorten, maten en leeftijden. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: de liefde voor paarden. Dat schept een band!

Comfortzone
Paardrijden is niet altijd leuk en gaat ook niet altijd goed. Omdat het beter is voor het paard, word je tijdens de les vaak uit je comfortzone gehaald. Hierdoor ga je in het dagelijks leven moeilijkheden ook niet snel uit de weg.

Afgeleid
Als je met een niet-paardenmens in de auto zit, verbaast deze zich als je plotseling niet meer terug praat. Je hebt waarschijnlijk ineens een (mooi) paard in een weiland gezien en bent totaal afgeleid.

Bron: Horseandhound

Foto: Shutterstock