Paardentherapie in coronatijd

De Universiteit East Anglia (Engeland) heeft onlangs onderzoek gedaan naar paardentherapie. Hieruit bleek dat (schoolgaande) jongeren het moeilijk hebben met verlies van routine vanwege het vele thuis zitten in de coronatijd. Uit interviews met twintig jongeren bleek dat ze de school misten en ook de ruimte om zichzelf te zijn. Kate Blake-Homes, die het onderzoek leidde, zei dat toename van druk en stress bij jongeren bij veel interviews ‘voelbaar’ was.

Gratis cursus

Een centrum voor paardentherapie heeft een nieuw programma opgezet om jongeren te helpen herstellen van de stress van Covid-19. Horserenity CIC, gevestigd in Dorset (Engeland), probeert geld in te zamelen om de curus gratis aan te bieden. De gratis cursus is voor jongeren die tijdens de pandemie voor familieleden hebben moeten zorgen. Hoewel beperkingen de afgelopen maanden voor velen een moeilijke tijd was, staan ​​jonge mantelzorgers onder grote emotionele druk, terwijl ze ook te maken hebben met isolatie.

Tijd voor zichzelf

Sarah Vivian, directeur van Horserenity CIC, zegt dat ze deze geweldige jonge mensen willen helpen. Hiervoor maakten ze een programma om met therapiepaarden hen wat tijd voor zichzelf te geven. Met deze paarden gaan ze in de weilanden aan de slag om rust te krijgen. Hiermee wordt aan jongeren een plek geboden, waar ze weer kunnen ontspannen en lachen en waar ze zich ook vrij kunnen uitdrukken hoe ze zich voelen.

Bron: Horse & Hound

Foto: PixabayLangll