Paardrijden, een geweldige investering!

Als een van je vrienden vraagt: ‘Waarom betaal je zoveel geld voor je kinderen om paard te rijden?’ en dan moet toegeven: ‘Je betaalt niet voor je kinderen om paard te rijden. Persoonlijk heb je niet echt iets met paarden’. Maar waar betaal je dan wél uit volle overtuiging voor?

De feiten/antwoorden

– Ik betaal voor mijn kinderen om te leren omgaan met orde en regelmaat.

– Ik betaal voor mijn kinderen om te leren voor hun lichaam te zorgen.

– Ik betaal voor mijn kinderen om met anderen te leren werken en goede teamgenoten te zijn.

– Ik betaal voor mijn kinderen om te kunnen omgaan met teleurstelling, wanneer ze niet de punten krijgen waarop ze hadden gehoopt, maar er nog steeds hard aan moeten werken.

– Ik betaal voor mijn kinderen om te leren doelen te stellen en te bereiken.

– Ik betaal voor mijn kinderen om te leren dat het uren en uren en uren en uren van hard werken en oefenen kost om een ​​kampioen te worden. Succes komt niet van de ene op de andere dag.

– Ik betaal voor de kans die mijn kinderen hebben en ze zullen zo beseffen wat het inhoudt om levenslange vriendschappen sluiten.

– Ik betaal voor die rij-momenten waarop mijn kinderen eigenlijk een beetje moe worden en dan tóch niet willen stoppen.

– Ik betaal voor die dagen dat mijn kinderen thuiskomen van school en “zo moe” zijn, maar dan tóch naar stal willen gaan.

– Ik betaal zodat mijn kinderen bij de paarden kunnen zijn in plaats van voor een beeldscherm…

Je zou uren kunnen doorgaan, maar kortom, je betaalt niet voor paardrijden, je betaalt voor de kansen die paardrijden biedt om dingen te ontwikkelen die hun hele leven goed van pas zullen komen. Ze zullen hen leren om belangstelling en zorg te hebben voor het leven van anderen.
Wat je tot nu toe hebt gezien, is toch al een geweldige investering!

Bron: Plaidhorse

Foto: M.Rongen-Bosch

What do you want to do ?

New mail