Paardrijden is toch ook leuk voor jongens!

De meeste jonge kinderen die paardrijden zijn meisjes. Roze rijbroeken, glittershirtjes, paardentijdschriften voor meiden, My Little Pony, Barbie en haar paard, hoe meer hoe liever. En de jongens dan? Die zijn vaak het meest met hun hoofd bij voetballen of online spelletjes aan het spelen. Ondanks dat de reclame van speelgoed, boeken en kleding helemaal gericht lijkt op de meiden, zijn er wel stoere jongens te vinden op de manege bij ponylessen en/of op wedstrijden. Hoe houden we hen geïnteresseerd in de paardensport?

Perfecte pony

Dit geldt natuurlijk voor meisjes én jongens. Je weet wel, een pony die alles prima vindt, ook als een ruitertje op zijn rug het (nog) niet zo goed doet. Er moet een klik zijn en ze moeten vooral samen veel plezier hebben.

De ‘foute’ pony

Er zijn ook jongens die wel een uitdaging zien in een pittig paardje dat met durf gereden moet worden. Ze vinden het leuk als er een beetje tegengas wordt gegeven.

Prijs winnen

Het spelletje zelf is nog niet zo boeiend, maar als er een prijs te winnen is, wordt het plotseling interessant. Dat is een impuls om door te gaan. Hoe meer prijzen, hoe leuker het wordt, dus elk weekend op wedstrijd!

Aanmoedigen

Paardrijden is nu eenmaal moeilijk, zeker in het begin, dus aanmoedigen mág. En dus mag een beloning, bijvoorbeeld iets lekkers na de les, ook best. Waarom niet? Dan komt het plezier (wie weet) daarna vanzelf.

Dressuur of springen

Dressuur vinden jongens vaak maar ‘zozo’. Misschien is springen meer hun ding. Of eventing, reining, horseball? Afwisseling op zijn tijd kan ook helpen.

Meisjes

Al die meisjes om je heen, wat is er nu leuker? Misschien ligt het op een bepaalde leeftijd een beetje gevoelig, maar ooit wordt het ook echt gezellig. Dat kan zo zijn voordelen hebben….

Hoefslag/Horseandhound

Foto: Shutterstock