Paardrijden: waarom je er ooit mee begon

Ooit was er die tijd dat je gewoon blij was om te kunnen paardrijden. Genieten in het gezelschap van paarden. Of het paard die perfecte proef reed of dat het een parcours foutloos sprong, je was gewoon happy dat je twee voeten in de stijgbeugels zaten en de oren van het paard je wegwijzers waren.

Hoe het was

Toen maakte het niet uit wie het beste zadel, de coolste laarzen, of de nieuwste rijkleding had. Een oud paard was jouw favoriet, je droeg een versleten jeans met een fleurig shirtje, dat was helemaal o.k. voor jou.

Feestdagen heb je niet doorgebracht met plannen van trainingen en wedstrijden, maar je gooide een halstertouw om de nek van je pony of paard en maakte lange buitenritten met vrienden. Een jaar had gewoon 365 dagen om te rijden.

Je bent begonnen met deze hobby/sport omdat je van paarden hield. Je genoot van het spannende van galopperen over een open veld of strand of juist van de rust van paarden die in het weiland graasden in de lentezon. Er is niets op deze aarde waardoor jij je meer levend voelt dan op een paardenrug.

Kleine dingen

Maak het nu dus niet al te moeilijk, geniet juist van de kleine dingen, want op een dag kijk je terug en besef je… die dingen waren helemáál niet zo klein. Ze waren waar paardrijden eigenlijk allemaal om draait!

Bron: CAP/Facebook Equinetendon
Foto: M.Rongen-Bosch

What do you want to do ?

New mail