Pony kinderboerderij overlijdt door vuurwerk

RTV Rijnmond meldt dat in Hoek van Holland op een kinderboerderij een pony na het afsteken van vuurwerk is overleden. De pony Blacky rende op en neer in de wei, sprong toen op de speelton van de geiten en is gevallen.

Veel eerder

Oudejaarsdag- en avond is iets waar veel paardeneigenaren mee in hun maag zitten omdat vuurwerk al vaak vroeger wordt afgestoken. Iets waar ook de paarden zeker niet blij van worden.
Volgens een bericht van de kinderboerderij was het ‘bar en boos’ dit jaar rondom de kinderboerderij en niet alleen rond middernacht maar al veel eerder die avond.

Vuurwerkvrij

De kinderboerderij ligt in een vuurwerkvrije zone maar dat was niet bij iedereen bekend. Aangenomen wordt dat niemand willens en wetens in de buurt van de kinderboerderij vuurwerk afsteekt. Met name de paarden en pony’s hebben er heel veel last van gehad en Blacky in het bijzonder.

De pony kwam vast te zitten in de speelton en de brandweer heeft het dier uit zijn benarde situatie bevrijd. Ondanks dat de dierenarts de pony zo goed als mogelijk heeft verzorgd, mocht dit niet meer baten en moest hij worden ingeslapen.

Buiten

De kinderboerderij ontving ook verbaasde reacties omdat Blacky buiten liep, maar de pony kón de stal in, net als de andere pony’s. Een aantal jaren geleden stonden ze in een gesloten stal en dat werkte averechts. Ze zijn toen alsnog door de deur uitgebroken. De afgelopen jaren was de open stal de beste oplossing omdat ze hierdoor het rustigst bleven. Vandaar dat hier weer voor gekozen werd.

Bron: Hoefslag/RTVRijnmond/Facebook

Foto: pixabay JityPix

What do you want to do ?

New mail