Ponykamp, wat heb jij ervan ‘geleerd’?

Het jaarlijkse ponykamp gaat in deze ‘anders dan anders’ tijd bij jouw manege/club misschien niet door. Het zal nog even afwachten zijn. Ga je de watergevechten, spellen, lessen, kampvuren, gezelligheid en fijne buitenritten missen? Ontdek wat de vorige ponyclub-kampen je hebben nagelaten.

Ervaringen

 1. Je houdt je staande in elk watergevecht.
 2. Je weet precies hoe je paardenspullen moet poetsen, zodat deze een “10” krijgen bij een inspectie. Dat geldt zelfs voor de stukjes die niet zichtbaar zijn en nog nooit een spons zagen.
 3. Tegen een grote berg vieze afwas ben jij ‘opgewassen’. Je snapt nu dat het water niet schoon en warm blijft, als je in het begin een ​​halve kom overgebleven ontbijtgranen met melk in de afwasbak doet.
 4. Je hebt ervaring met het wassen van anderen met tuinslangen als ze een beetje stinken en weigeren te douchen.
 5. Het ‘moeten’ eten van ‘onbekende dingen’ betekent dat je er nu ofwel dol op bent of dat ze je nog steeds doen kokhalzen.
 6. Als één van de weinige jongens tussen een massa meisjes, roept dit herinneringen op aan meidengevechten én vluchten met de andere “stoere mannen” achter de mesthoop.
 7. Je kunt in het donker zien, het komt vast door al die keren dat je naar die andere tent of slaapzaal sloop …
 8. Elke keer dat je weggaat, of het nu gaat om een ​​paardenevenement, kort uitstapje of vakantie, maak je een lijst en vink je dingen aan tijdens het inpakken.
 9. Binnen twee minuten kun jij met iets klaar zijn. Dat was meestal de tijd die je nog voor jouw pony had, nadat je de rest van je team had geholpen.
 10. Je bent een meer ervaren ‘dief/kleine leugenaar’ dan je zult willen toegeven. Jij hebt namelijk ontdekt hoe je verboden ruimtes kunt binnensluipen en drankjes kunt ‘kopen’.
 11. In het verleden ben je minstens één keer wel drie keer op dezelfde dag van je pony gevallen. Jij begrijpt dat je ook in dat geval er steeds weer op moet.
 12. Je kent alle mogelijke redenen waarom een muzikale avond (zoals karaoke) fout kan gaan. Je weet dus ook hoe je er opzettelijk een kunt laten mislukken én hoe je de jouwe kunt redden door andere deelnemers tegen te werken.

Bron: H&H

Foto: Digishots