Praten met/tegen paarden

Of we nu mét ze praten of tegen ze, we voeren veel gesprekken met paarden, zowel in als uit het zadel.

Wat heb jij onlangs met een paard besproken?

  1. Ik houd van jou

Vier woorden, twaalf letters. We zeggen het waarschijnlijk niet genoeg tegen onze naasten, maar we zeggen het minstens 20 keer per dag tegen onze paarden. Ze zijn gewoon zó lief en ze moeten het weten!

  1. Hoe je over je ex denkt

Wie heeft er therapie nodig als je een rustig landweggetje hebt en een paard waarbij je jouw hart kunt luchten? We hebben allemaal toch wel eens een behoorlijk deel van onze tijd doorgebracht met huilen in de manen. We hebben ook allemaal ooit in de hoek van een stal gezeten terwijl een snuit zachtjes over je wang strijkt. Het is duidelijk dat paarden de sleutel zijn om een gebroken hart te lijmen.

  1. Mijn kleine *voeg troetelnaam in*

Veel voorkomende koosnaampjes zijn de woorden popje, lieverd, schatje, poepie, spetter.

  1. Jij kleine *voeg scheldwoord in*

Wij paardenmensen staan ​​bekend om onze kleurrijke taal en als een paard echt te ver is gegaan, is het verrassend hoeveel scheldwoorden we kennen. Probeer deze gewoon niet te brullen in het bijzijn van kleine kinderen of oma, hoewel die ze waarschijnlijk als eens eerder hebben gehoord ….

  1. Aanmoediging

Ze lijken te werken voor de meeste atleten, dus waarom zou een paard niet positief reageren op een eenvoudige aanmoediging zoals dat “winnaars nooit opgeven”? Dat kan zeker geen kwaad.

  1. Volgorde van dressuurproef/springparcours

Als je het hardop zegt, kan het toch niet fout gaan?

  1. Levensadvies gevraagd

Paarden zijn de beste luisteraars en soms helpt alles om een betere beslissing te nemen. Bovendien praten ze niet terug of stellen je vragen als je echt van plan bent een belangrijke beslissing in het leven te nemen.

  1. Vragen waarop geen reactie komt

Deze zijn vragen als: ‘Wat wil je vandaag eens gaan doen? Heb je lekker geslapen? Heb je er zin in vandaag? Smaakt het?’

  1. Leuk of niet leuk

‘Dit is jouw favoriete dekje/traktatie/buitenritje’, ‘Waarom heb je een hekel aan plastic zakken, vooroprijden, (fel)gekleurde wateremmers’. Het is grappig hoe we de voorkeuren van paarden kunnen verwoorden, zonder dat zij er zelf een enkel woord over hoeven uit te spreken ….

Bron: H&H

Foto: Digishots