‘Problemen’ als je tot de kleine(re) ruiters hoort

Van steeds uitkijken naar het dichtstbijzijnde opstapkrukje tot het verward worden met een kind (als volwassene). Het zijn maar een paar van de ‘problemen’ waar de iets kleinere ruiters onder ons mee te maken hebben.

Zoals welke?

  1. Het maakt niet uit hoeveel je je stijgbeugel lager zet, het lukt nooit om van de grond op een paard te komen. Maar je kunt ontspannen in de wetenschap dat alle uren waardevol zijn, die je het paard hebt geleerd om naar de dichtstbijzijnde poort, hek, omgevallen boomstam of wat je ook kiest om als op-/afstaphulp te gebruiken.
  2. Je zou niet kunnen leven zonder de ‘gaatjestang’, het is een belangrijk gereedschap voor die alledaagse uitdaging. Je stijgbeugelriemen hebben aan beide zijden wel acht extra gaten: je moet in de uiteinden knopen leggen om te voorkomen dat ze gaan klapperen.
  3. Het vinden van rijlaarzen die passen is vaak een nachtmerrie voor de korte benen. De meeste van hen snijden (pijnlijk) aan de achterkant van de knie, zelfs mét een paar hielverhogers.
  4. Rijbroeken, broeken (eigenlijk alle broeken) zijn ook een probleem. Het is niet zo dat je dikke enkels uitpuilen, het is gewoon dat er minstens drie centimeter overtollig materiaal in je laarzen is gepropt.
  5. Nee, je hebt geen ambities om ‘jockey’ te worden, hartelijk dank voor de vraag.
  6. Best handig dat je op een pony kunt rijden zonder dat dit als een probleem wordt gezien, maar de vraag om elke stoute pony in een straal van 10 km even bij te scholen, wordt wel vervelend na een tijdje. Als het speciaal voor jou uitgekozen ‘paard’, zijn beste bok-kunde kenbaar maakt, denk je dat het wel leuk zou zijn om af en toe op ‘iets groters’ dan 1.50 te rijden…
  7. Als je op ‘iets groters’ rijdt, ligt iedereen dubbel als je verwoed aan het aansporen bent en omstanders zich afvragen waarom een al te ambitieuze ouder zijn ‘kind’ op zo’n groot paard heeft gezet.
  8. En wie vond het grappig om jou het hoogste zadelrek in de zadelkamer te geven?

Positieve kant

Maar bekijk het een beetje van de positieve kant. Je hebt waarschijnlijk ongelooflijke spieren ontwikkeld doordat je vaak het zadel boven je hoofd moet tillen en tegelijkertijd moet proberen het niet bovenop jezelf te laten vallen.

Bron: horseandhound

Foto: Digishots

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail