Rommelige wereld van paardenspullen?

Hangt er ergens een vies hoofdstel om te worden schoongemaakt en zit je auto constant volgepropt met borstels, poetsspullen, laarzen, oude dressuurstaatjes? Heb je eindelijk weer dat nieuwe dekje onder in je kledingkast gevonden? Welkom in de (rommelige) paardenspullen wereld.

Chaos

Het is heel gemakkelijk om veel van je paardenspulletjes overal te dumpen, nou ja veel… dan vooral als je een lichte verslaving hebt aan winkelen (op internet). Tijd om eens wat orde te scheppen in de chaos.

Wat kun je doen?

  • Het is duidelijk, maar het geeft een opgeruimd gevoel. Gooi alles weg dat totaal niet meer te gebruiken is. Tip: als er zwarte schimmel op zit, of meer plakband erop dan het echte voorwerp nog zichtbaar is, dan is het niet meer te redden). Verkoop alle spullen via internet die je toch nooit meer zult gebruiken. Ook die spullen die je kocht voor als je ‘ooit’ cross-country zou gaan rijden.
  • Koop opbergboxen. Als je geen plek hebt op stal om dekjes, dekens en verzorgingsspullen in op te bergen, koop dan bijvoorbeeld een kunststof tuinbox, die zijn waterdicht, stevig en meestal niet zo duur. Of kunststof stapelbakken met deksel die je kunt dichtklikken, ze zijn er in verschillende maten en prijzen.
  • Hang een oud (douche) gordijn over het hoofdstelrek om hoofdstellen en bijvoorbeeld ook caps schoon te houden.
  • Opbergsystemen voor schoenen (zoals de opvouwbare camping-versie) zijn erg handig om in de trailer of zadelkamer te hangen om veel spulletjes in op te bergen.
  • Bewaar een reserve poepschep, reserve halster en -touw, wateremmer, jerrycan, opvouwbare campingstoel, paardentraktaties en snacks voor jezelf in de paardenwagen of trailer. Zo bespaar je tijd bij het voorbereiden van wedstrijden en je voorkomt dat je iets belangrijks vergeet.
  • De verpakking met ritssluiting waar de meeste dekens tegenwoordig in zitten, zijn geweldig om je wedstrijduitrusting in op te bergen én schoon te houden. Makkelijk met voorbereiden voor wedstrijddagen, zoals de witte rijbroek, dekje etc.
  • Als je van lange buitenritten houdt, is een vissersvest heel handig. Je kunt er veel in kwijt zoals snacks, telefoon, portemonnee, hoevenkrabber, stukje touw. Bovendien zijn ze mouwloos en passen zelfs over een bodyprotector. Niet zo modieus misschien, maar wel erg handig en je hoeft niet te zoeken als je die spullen onderweg nodig hebt!
  • Stop bandages in een waszak of kussensloop in de wasmachine. Je voorkomt zo dat ze veranderen in een verwarde toestand.
  • Leg vieze borstels in een emmer water, strooi er zuiveringszout over, voeg een scheutje azijn toe en laat het vijf minuten intrekken. Spoel ze daarna goed af en ze zullen weer als nieuw zijn.

Bron: H&H

Foto: Digishots