Rood van schaamte door gedrag paard

Rood van schaamte achterblijven na een belangrijke dressuurproef, eventingwedstrijd of gewoon buitenrijden in je plaatselijke dorp, is iets waar je met een paard altijd rekening moet houden.

Er zijn van die momenten…

Paardenbezit is gevuld met prachtige momenten: je eerste wedstrijd samen, de manier waarop het aan je snuffelt als je hem verzorgt, terwijl je lieveling gewoon in de zon staat te grazen. Het is echter ook gevuld met momenten als deze…

  1. Een paard laat normaal gesproken nooit zoveel winden. Uiteraard besluit jouw grapjas om ze flink te laten knetteren midden in een dressuurproef, net als je langs de jury draaft. Krijg je extra punten omdat jij je gezicht in de plooi houdt?
  2. Ooit afgevraagd waarom toeschouwers bij eventing altijd bij het water rondhangen? Als een paard (eindelijk) in het water staat en er opgewonden in gaat stampen als een hond die een bot opgraaft, weet jij wat er daarna gaat gebeuren, nietwaar? Rollen, met jou nog in het zadel. Smile, je staat op camera!
  3. Of er gebeurt iets bij de watersprong. Doel van het paard is op de plaats halt aan de rand van het water, en jij wordt over het paardenhoofd gekatapulteerd. Hoe groter de plons, hoe meer complimenten hij krijgt van de paardenvrienden op stal.
  4. Wie belt je om vijf uur ’s ochtends? Wel, het is de staleigenaar. En waarom? Omdat het paard zichzelf en mede weidevrienden uit het weiland heeft weten te werken. Ze hebben zich tegoed gedaan aan de opgeslagen jaarvoorraad hooi. Ook veel succes met vangen van deze deugniet en veel succes met rijden na al dat hooi.
  5. ‘Maak je geen zorgen dat we wat te laat komen, hij is erg goed in het laden’. Dat klinkt hoopvol, terwijl jij en je vriend(in) alles in de vrachtwagen/trailer stapelen voordat je op pad gaat voor een wedstrijd. Het andere paard loopt vrolijk de laadklep op. Maar jouw paard draait snel weg met platte oren en een paniekerige blik op het gezicht, alsof je vraagt ​​een brandend gebouw binnen te lopen. Een uur, een zak wortelen en drie mensen met longeerlijnen later, staat er eindelijk een hoef op de laadklep. Blijf geduldig doorgaan, je komt er uiteindelijk wel!
  6. Je maakt een ontspannen ritje door het dorp als het paard een verkeerslicht, struikje/bloem of ander eng voorwerp ziet dat er eerder nog niet was. Het verkeerslicht was er al. Echter, misschien heeft het paard die nog nooit eerder opgemerkt, want ineens is dit het GROOTSTE DING OOIT. Geniet van die keertwending en de galop door het dorpscentrum. Je weet hopelijk wel dat je de snelheidslimiet van 20 km/uur overtreedt, nietwaar?

Bron: Horse&Hound

Foto: PixabayPexels