Ruiterouders: tot welke behoren de jouwe?

Hoe denken je ouders over paardrijden? Misschien staan ze achter jouw keuze maar het kan ook zo maar zijn dat ze de sport/hobby helemaal niet zien zitten en ook niets met paarden te maken willen hebben.

Welke ruiterouders kennen we zoal?

Bange ouders

Voor je verjaardag, Sinterklaas of Kerst krijg je steevast een nieuwe cap of ander veiligheidsartikel. Ze zijn overbezorgd en je krijgt oneindig veel goedbedoelde veiligheidstips. Het is niet altijd fijn als ze elke les, wedstrijd of ritje aanwezig willen zijn om jou voor ongelukken te behoeden. Je wordt er onzeker van.

Sponsoren

Deze rijden zelf niet, hebben niets met paarden maar sponsoren wel je lessen en zijn degenen die jou niets te kort laten komen om je sport fijn en goed te kunnen uitoefenen.

Op bevlieging hopende ouders

Ondanks dat je al jaren paardrijdt, hopen deze ouders nog steeds dat het een bevlieging is. Ze verzinnen allerlei smoesjes waarom je toch maar een andere hobby moet kiezen. Vrienden die op tennis zitten, uitgaan, vakanties: er zijn nog zoveel leuke dingen in het leven. Bovendien ruik je dan ook niet steeds naar paard.

Holland’s got talent ouders

De mega trotse ouders die het in de krant laten plaatsen als je eerste werd op wedstrijd (nou ja, tweede of derde is ook nog een mogelijkheid) Hoeveel deelnemers er waren en of het een kleine manegewedstrijd was, dàt is onbelangrijk.

Zuinige ouders

Alweer nieuwe paardensnoepjes, duurdere brokken, müsli en alweer een ijzer af? Moet dat zonodig? Extra lesje in verband met aankomend concours is onzin want je kunt al zo goed rijden. Ze vinden jouw sport eigenlijk veel te duur.

‘Het doet er niet toe’ ouders

Ouders die blij zijn met jouw sport maar (bijna) elke andere sport is ook prima, zelfs schaken of dammen. En een instrument leren bespelen is misschien nog een optie.  Ze zijn ook wel bereid om te helpen, als chauffeur te spelen en/of je te komen aanmoedigen, maar verbaas je niet als ze foto’s of filmpjes maken van een andere ruiter omdat die combinatie toch wel veel op jullie leek!

Kritiek en advies gevende ouders

En dan zijn er ouders die naar jouw mening toch een beetje veel kritiek hebben op jouw rijkunsten. Ze geven constant advies maar ook kritiek. Je hebt vaak de neiging om te zeggen: ‘Kom zelf maar eens erop en doe het dan voor!’ Wijselijk laat je dit achterwege, uit angst dat ze het nog gaan doen ook…

De ‘Ik wil dit óók’ ouders

Deze ouders raken zó onder de indruk van jouw sport dat ze zich gaan aanmelden voor manegelessen. Leeftijd en ervaring spelen hierbij toch geen rol? Wat hun zoon of dochter kan, dat moeten zij toch zeker ook kunnen! Of ze het uiteindelijk volhouden, moet je wel afwachten.

Paarden(h)ouders

Hebben je ouders, net als jij, ook een grote passie voor paarden: geluksvogel! Je kunt met deze ouders alle kanten op.

Bron: Manegeruiter

Foto: Still uit Youtube

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail