Signalen dat jij een plattelandskind bent

Je denkt misschien dat je huidige beroep (naast je paardenhobby) voor jou altijd al bestemd was, maar er zullen van die kleine signalen zijn dat je eigenlijk een plattelandskind bent (en een paardengek).

Welke?

  1. Je stelt voor om op een zonnige middag naar de stad te lopen en eraan toe te voegen: ‘Het is maar een paar kilometer, of zo…’
  2. Tijdens een teambuilding dag van je werk kom je in laarzen en een winddichte regenjas, terwijl alle anderen ‘laatste-mode-jassen’ dragen. Jij bent de enige persoon die de hele dag warm en droog blijft.
  3. Bij een kampeertocht met een vriend(in) die in een stad woont, klaagt deze niet te kunnen slapen omdat het te donker en te stil is. Jij kunt niet slapen omdat hij/zij elke keer hysterisch doet als het ‘oehoe’ geluid van een uil klinkt.
  4. Op dezelfde reis verlaat diegene de tent ’s morgens om dan weer terug te rennen, bevend en met een wit gezicht, roepend dat er een ‘kudde gevaarlijke stieren’ in de wei ernaast staat. Belangstellend zie je een groepje melkkoeien, die rustig over de heg kijken en op hun gemak staan te herkauwen. Lachwekkend dit!
  5. Je kunt jezelf gewoon niet afleren om ‘nuttige dingen’ in je jaszakken te hebben, zoals een zakmes, een stukje touw en zelfs een honden- of paardensnoepje.
  6. Vrienden schrikken als je handenvol bramen in het bos van de struiken eet. Ze hebben alleen bramen in supermarkten gezien en weten niet dat je ze gratis kunt plukken.
  7. Je kunt er maar niet echt aan wennen dat je tegenwoordig toegang hebt tot betrouwbaar openbaar vervoer. Jij wil nog altijd liefst lopen of fietsen.
  8. Het is vanzelfsprekend dat je nieuwe kleding kiest op basis van praktisch en ruime zakken. ‘Zou ik echt in die hoge hakken schoenen kunnen lopen?’ Je kunt het niet begrijpen als vrienden het huis verlaten zonder jas.
  9. Vrienden organiseren een zogenaamd ‘boerderijbelevenisweekend’ op een luxe locatie. Jij weet diep van binnen dat het ‘echte landleven’ vaak betekent dat er geen warm water, onbetrouwbare verwarming en een lekkend dak is. Bovendien zijn er minstens vier honden op de bank en/of het bed.

Bron: Horse&Hound

Foto: Pixabay Free-Photos