Snow Polo, al eens van gehoord?

Elk laatste weekend in januari is St. Moritz in Zwitserland dé plaats van snow polo en wordt er het Wereld Snow Polo Toernooi georganiseerd. Zo ook dit jaar op 25, 26 en 27 januari. Dit toernooi wordt hier al gespeeld sinds 1985 en was het allereerste. De Snow Polo World Cup St. Moritz is het enige toernooi op hoog niveau in de sneeuw.

De drie dagen van het toernooi spelen zich af tegen de prachtige achtergrond van de met sneeuw bedekte bergen van de Engadin-vallei. Er zijn evenementen op het bevroren meer én in de eersteklas hotels in St. Moritz. De hotels verwachten voor dit toernooi veel bezoekers en VIPS.

Trofee

Een combinatie van sport, plezier, lekker eten en drinken en meer dan 10.000 toeschouwers! Er zal worden gestreden om de felbegeerde trofee van Cartier. Net als bij graspolo bestaan de teams uit vier spelers . Er zijn ook dezelfde regels. Vier teams van wereldklassespelers laten een uniek schouwspel zien op het bevroren meer van St. Moritz.

Gaudenzi

Hoteleigenaar Reto Gaudenzi stelde in 1978 het eerste Zwitserse polo team samen. In 1983 speelde een Zwitserse ploeg een internationale wedstrijd voor de eerste keer. In 1985 vond een eerste polo toernooi op sneeuw plaats op het bevroren meer van St. Moritz. In 1993 werd St. Moritz gastheer voor het Europees kampioenschap van FIP en in 1995 het Wereldkampioenschap FIP (op gras). Wat meer dan 30 jaar geleden begon op de sneeuw van St. Moritz werd een wereldwijd gebeuren. Tegenwoordig wordt het over de hele wereld gespeeld zoals in Aspen in de VS, Cortina in Italië en Tianjin in China. Maar St. Moritz blijft nog altijd het meest grootse toernooi met het hoogste prijzengeld.

Bron: Snowpolo

Foto:Youtube