Sterk deelnemersveld springruiters Longines FEI Jumping World Cup Amsterdam

Van 24 t/m 26 januari zullen de allerbeste springruiters ter wereld strijden om wereldbekerpunten in de twaalfde wedstrijd van de ‘Western European League’. Na de succesvolle, vorige Longines FEI Jumping World Cup™ Amsterdam kijken paardensportliefhebbers hier weer vol verlangen naar uit.

Indrukwekkende lijst

Het is een behoorlijk indrukwekkende lijst met deelnemers aan de springwedstrijd in RAI Amsterdam. Van de top tien op dit moment van de Longines wereldranglijst, starten Steve Guerdat, Daniel Deusser, Pieter Devos en Henrik von Eckermann. Laatstgenoemde ruiter, die in 2019 met zijn paard Toveks Mary Lou de wereldbekerkwalificatie won, zal deze titel komen verdedigen.

Hoogst genoteerde Nederlander

Jumping Amsterdam kan trots zijn op het deelnemersveld met maar liefst zes ruiters uit de top tien van de huidige World Cup-tussenstand. Naast de hoogst genoteerde Nederlander Maikel van der Vleuten, doen Pieter Devos, Steve Guerdat, Pius Schwizer, Marcus Ehning en Emanuele Gaudiano ook mee aan de wereldbekerwedstrijd.

Nederlandse en Belgische deelnemers

Overbekende Nederlandse topruiters zullen ook deelnemen in de RAI, zoals Harrie Smolders, Jeroen Dubbeldam, Marc Houtzager, Willem Greve, Doron Kuipers, Leopold van Asten, Bart Bles, Jur Vrieling, Eric van der Vleuten, Frank Schuttert en Gerco Schröder. België stuurt ook sterke deelnemers met onder andere Europees teamgoudwinnaar Jos Verlooy en goed presterende Niels Bruynseels.

Voorafgaand aan deze World Cup staan nog de wedstrijden in Basel (12 januari) en Leipzig (19 januari) gepland.

Bron: Hoefslag / Jumping Amsterdam

Foto: Digishots

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail