Stichting De Paardenkamp houdt snuffelmarkt in Soest

Op zondag 22 september wordt bij Stichting De Paardenkamp een ‘snuffelmarkt‘ gehouden. In Soest bij boerderij Het Gagelgat heeft De Paardenkamp een loods vol met duizenden gebruikte paardenspullen. De opbrengst gaat volledig naar de opvang en verzorging van de oudere paarden van het rusthuis.

Er zijn onder andere dekjes, hoofdstellen, halsters, maar ook kleding te koop.

DAC-Eemland en Amerpoort

In de loods en op het terrein van Het Gagelgat wordt samengewerkt door zorginstellingen DAC-Eemland en Amerpoort. De deelnemers van het dag-activiteitencentrum Eemland beheren de loods en zorgen voor het verzamelen, sorteren en uitstallen van de gebruikte paardenspullen.

De snuffelmarkt is niet alleen van belang voor het kringloop systeem maar heeft ook een belangrijke meerwaarde voor de samenleving. Ruim 20 deelnemers van de zorginstellingen hebben er een veilige en nuttige werkplek.

Klachten

Eerder dit jaar waren De paardenkamp en de gemeente Soest het nog niet eens over het benutten van Het Gagelgat. De vergunningen voor extra activiteiten van de Paardenkamp waren niet goed geregeld. Dat leidde tot klachten van ondernemers in Soest.
Nu is de gemeente Soest blij met de gevonden oplossing van de snuffelmarkten. ‘Zo kunnen de deelnemers van de dagbesteding en de vrijwilligers toch aan de slag blijven. Mensen die gebruikte paardenspullen geven en schenken, kunnen op deze dagen ook nog terecht. Ondertussen zijn wij met het bestuur van De Paardenkamp hard aan de slag om de vergunningen, die nodig zijn voor de activiteiten op het terrein, in orde te maken’, zo zei wethouder Harrie Dijkhuizen.

Mooiste plek van Soest

Bestuursvoorzitter Gepco van Bokhorst is blij met de samenwerking met de wethouder. Hij zegt eraan te bouwen om Het Gagelgat weer de mooiste plek van Soest te maken en alles daar goed geregeld te hebben voor de toekomst. Hij vindt het fijn samen met dit college goede stappen maken.

Goede doel

Heb je nog paardenspullen over en wil je die graag schenken aan het goede doel? Ook dat kan op zondag 22 september op de parkeerweide (naast Avia tankstation en restaurant de Korte Duinen). Daar staat een paardentrailer waar je de spullen aan de verkeersregelaars kunt afgeven.

De volgende snuffelmarkt (na die van 22 september) is tijdens de Open Dag van De Paardenkamp op op zaterdag 26 oktober.

Bron en zie ook:  paardenkamp.nl/snuffelmarkt

Foto’s: De Paardenkamp