Strengere coronamaatregelen en wedstrijden

De komende maanden zouden op veel maneges weer wedstrijden plaatsvinden. Er zijn nu door premier Rutte en minister de Jonge strengere coronamaatregelen opgelegd. Deze ‘tijdelijke lockdown’ verbiedt wedstrijden. Hopelijk is het snel duidelijk wat die maatregelen gaan betekenen voor de paardensport.

Uitstel

Wedstrijden moeten plezierig zijn en vooral ook veilig. We hopen dan ook dat er voor de meeste organisaties sprake zal zijn van uitstel en niet van afstel. De komende tijd zal er door iedereen worden gezocht naar mogelijkheden om er toch een leuke tijd van te maken voor alle ruiters.  Afwachten is het natuurlijk wat de maatregelen door de overheid zullen worden aan de hand van de ontwikkelingen van het virus.

De meeste maneges/verenigingen zullen naar verwachting de volgende persconferentie afwachten om verdergaande/definitieve beslissingen te nemen over de geplande wedstrijden.

Wedstrijden of niet, in het ieder geval is het belangrijk om niet alleen voor onszelf maar ook goed voor de paarden te blijven zorgen, gezondheid en welzijn staan voorop. De paarden moeten net als de ruiters genoeg in beweging blijven.

‘Doorzitten’

Als er geen strengere maatregelen nodig zijn, kunnen we over een paar weken hopelijk de (wedstrijd)teugels weer oppakken. Tot die tijd is het geduld hebben en even ‘doorzitten’.

Bron: Manegeruiter

Foto: Pixabayjpduretz