Tips voor kerstvakantie in lockdown

Met de nieuwe lockdown en alle gevolgen voor de maneges en hun ruiters, is de kerstvakantie zeker niet zoals jij je deze had voorgesteld. Je mist vast al je stalgenootjes en/of je manegehouder/instructeur?
Daarom (nogmaals net als in begin dit jaar) de ideetjes om toch contact te houden. Je kunt elkaar zo ook een beetje troosten en met elkaar verbonden blijven. Op deze manier zal de verveling niet zo snel toeslaan!

Bij jou op stal vast wel die speciale vriend/vriendin, die altijd helpt, die geen woorden nodig heeft maar meteen door heeft wat er te doen is. Die ene persoon waarmee je ook kunt lachten in verdrietige tijden. We vergeten wel eens hoe belangrijk het is om elkaar te ondersteunen en moed in te spreken, vooral met deze tweede coronacrisis.

Wat kun je doen om contact te houden?

Samen in beweging

Met deze populaire apps kom je samen de dag door in tijd van social distancing: Skype, Facetime, WhatsApp. De meeste werken, ook goed op een mobiele telefoon. Nu is TikTok ook populair, met name onder kinderen. Je kunt bijvoorbeeld via korte video’s dansen, zingen of playbacken en zo ook nog eens een beetje (samen) wat in beweging blijven. Of maak een paar leuke vlogs!!

Post

Lieve, persoonlijke berichtjes zijn toch altijd mooi om te geven? Als het soms moeilijk is om in een persoonlijk gesprek de goede woorden te vinden, kan het schrijven van een brief of kaartje een goede oplossing zijn. En succes is verzekerd als je er een leuke foro bij doet of een leuke fotokaart van laat maken. Het is toch nét ietsje persoonlijker dan een appje of sms-je.

Iets leuks doen op zelfde tijdstip 

Het is ook leuk om af te spreken ‘samen’ iets leuks te doen op hetzelfde tijdstip. Misschien ondertussen contact houden via beeldbellen/skype of achteraf je ervaring delen. Ga koken, bakken, knutselen (bijvoorbeeld een paard-o-polyspel). Zo leuk toch, als je weet dat jullie samen iets doen/maken, maar dan op afstand? Bak bijvoorbeeld met hetzelfde recept een taart of cup-cakes en laat elkaar na afloop pas zien wat het resultaat is! “Heel ruiterland bakt”, niets is te gek en het zal vast een leuke ervaring zijn, net als het uitwisselen van recepten. Denk ook eens aan iets lekkers maken voor je paard zoals paardenkoekjes!

Iets persoonlijks maken

Een persoonlijk presentje maken voor iemand. Er is op internet (zoals pinterest) genoeg te vinden om iets persoonlijks, wat met paarden te maken heeft, voor iemand te maken. Ben je goed in handwerken, tekenen, schilderen, handwerken? Ga uit je dak, leef je uit en misschien sta je naderhand versteld van je eigen kunstwerk!

Collage

Een collage van jullie en de paarden met bijzondere teksten en/of stickers erbij is altijd leuk om op te hangen en zo aan elkaar te denken. Is deze vervelende tijd eenmaal voorbij, kun je het altijd nog aan iemand cadeau doen of een mooi plekje op stal geven.

Tips uitwisselen

Elkaar tips en advies geven (dat wil zeggen: géén kritiek) over rijden, verzorging, kleding, (online) shoppen, noem maar op! Een lijstje van jouw ‘to do’ en ‘not done’ is soms snel gemaakt. Er zijn vast ook dingen waar je zelf niet op zou komen, maar die je na tips van mede-stalgenootjes wel wil gaan proberen. Doe dat met respect en wees hierbij vooral lief voor elkaar. Het gaat tenslotte om hulp en vriendschap en niet om wie iets ‘het beste’ doet.

2021

Het aan elkaar denken, is nog altijd het belangrijkste. Beseffen dat jullie in deze zelfde vervelende situatie zitten, kan al een hele grote steun zijn. Sámen sterk door de Coronacrisis heen, dan komt alles vast weer goed en kijken we vooruit naar een beter 2021!

Bron: Manegeruiter

Foto: Still uit youtubevideo