Verwondingen waarover alleen échte paardenmensen kunnen meepraten

Als je niet ten minste twee van deze, door paarden veroorzaakte, verwondingen hebt gehad, doe je gewoon niet hard genoeg je best! Dit is (met een knipoog) Sara Walker’s mening (Horse and Hound)..

  1. Gekneusde voet/ontbrekende teennagel. Goed, dus je had betere schoenen moeten aantrekken voordat je in de stal ging, maar dat deed je niet. Het paard wilde graag naar die volle emmer voer gaan. Advies voor jezelf: draag hoe dan ook altijd stevige schoenen.
  2. Gebroken/ontbrekende vingernagel. Het hebben van paarden en mooie vingernagels is haast onmogelijk. Tijd om te kiezen wat je écht belangrijk vindt.
  3. Pijnlijke rode uitslag (het resultaat van het stapelen van hooibalen) waardoor mensen je van opzij aankijken en van je wegschuiven als je in de bus zit.
  4. Blaren op beide ringvingers. Dus het was erg warm. Dus je dacht dat je zonder handschoenen zou kunnen rijden. Je had nooit eerder beseft hoe schurend ‘supergrip’ teugels zijn, vooral met een beetje paardenzweet erbij. Laat maar, je bent er vrij zeker van dat het binnenkort zal stoppen met prikken en je zult waarschijnlijk op een gegeven moment zelfs je ringen weer aan kunnen doen.
  5. Rode, huilerige ogen. Je liet je hand over dat achterbeen lopen, je bracht de hoef omhoog om uit te krabben….. en bám, de staart slingerde. Mensen die geen paarden hebben, zullen nooit begrijpen hoe pijnlijk het kan zijn als ze geraakt worden door een grote, ruige paardenstaart. Je durft snel in de spiegel te kijken en bent behoorlijk verrast dat je wenkbrauwen er nog steeds zijn.
  6. Jeukende uitslag (het resultaat van kleine haartjes in je kleren als je hebt geborsteld of geknipt/geschoren). Hoe je ook koortsachtig ronddanst (hink-stap-sprong, broekspijpen schudden, linkerarm omhoog, rechterarm omhoog, wiebelen), die kleine plaaggeesten verdwijnen alleen met douchen.
  7. Pijnlijke binnenkant van de dijen. Nou, we hoeven deze bijna niet uit te leggen, of wel soms? Had je een nieuwe instructeur die je zonder stijgbeugels liet rijden, je was verdwaald en de buitenrit duurde vier in plaats van twee uur of wilde je een bocht nemen en je paard was zo licht en wendbaar als een legertank? Soms zijn er gewoon veel hete baden, paracetamol en arnica nodig om je beter te voelen.

Bron: HorseandHound

Foto: DigiShots