“Vreemde maaltijden” komt dit bekend voor?

Ruiters zijn de meest flexibele mensen ter wereld. Als het gaat om het vinden van dingen om te eten “in tijd van nood” kunnen ze ook héél fantasierijk zijn.

Lange dagen op de manege, buitenritten, haastige kilometers op weg met paardentrailer en (mits niet in lockdown) dagen kamperen op landelijke wedstrijdlocaties. Dat betekent dat het niet altijd mogelijk is om een voedzame, gezonde, zelfgemaakte maaltijd te nuttigen. Er zijn een aantal dingen die de meeste ruiters ooit als eetbaar zullen hebben gezien.

Welke?

  1. Ruiken

Een sterk immuunsysteem hebbend, betekent dat wij ons niet zo druk maken om de houdbaarheidsdatums van voedsel. Als het nog goed ruikt, is het ook nog goed om te eten, toch? Als je lang genoeg zoekt, zal er altijd een vergeten reep of pakje van iets van een paar jaar geleden liggen, dat nog “eetbaar ruikt”.

  1. Vruchtensapje als ontbijt

Of je nerveus bent of niet op de wedstrijddag, als je al wakker bent sinds 4 uur ’s ochtends, is een (gezond) vruchtensapje uit een pakje om 10 uur je ontbijt. Het voelt weliswaar als lunch.

  1. Appels en wortelen

Ben je op stal en in alle haast je lunchpakketje bent vergeten, kan de fruit- en groentevoorraad van een paard best een erg handige (én voedzame) snack zijn om je door te laten werken.

  1. Suikerklontjes of pepermuntjes

Een voor het paard, een voor jou, enzovoort …

  1. “Tosties”

(Oud) brood en door de warmte in de auto gesmolten kaas, daar is helemaal niets mis mee.

  1. Zelfgemaakte baksels

Als je de grooms verstandig kiest, kun je ervoor zorgen dat je, met dank aan hen, een voorraad hebt van zelfgemaakte lekkernijen. Zo ben je de hele dag van brandstof voorzien terwijl je druk bent op concours. Cake voor ontbijt, lunch en diner; klinkt als een winnaar, toch?

  1. Paardensnoepjes??

Nou het lijkt onwaarschijnlijk, maar misschien was je zó uitgehongerd en dus wanhopig dat je probeerde hoe zo een lekker, naar vanille ruikend, paardensnoepje zou smaken? Het was toch niet zoals verwacht en hopelijk heeft het geen nare gevolgen!

  1. Gesmolten chocolade

Het was warm die dag en die chocoladereep is veranderd in chocoladepasta. Maar dat geeft niet, de smaak blijft hetzelfde en je bent heel vindingrijk om alles tot “de laatste lik” van het papiertje af te halen.

  1. Koud / zonder prik

Eindelijk heb je een plekje gevonden in de drukke concourstent, omdat het regende, om je gekochte hamburger met smaak op te eten. Die blijkt al helemaal koud en je frisdrank met prik is inmiddels zonder prik (plat) geworden.

  1. Vette hap bij tankstation

Op de terugweg van een wedstrijd, jouw ring liep enkele uren uit en je eindigde ook nog eens onderaan. Je vergat de tijd en besefte ineens dat je sinds het ontbijt niets meer had gegeten. Het verdriet dan maar verzachten met een vette, veel te dure fastfoodhap bij een benzinestation.

Bron: Manegeruiter

Foto: Digishots