Waardeert een paard wel wat jij allemaal doet?

Je bent dol op een paard en wil dat het niets te kort komt. Daarom investeer je meer tijd en geld in die lieve viervoeter dan in je familie en vrienden. Waarom lijkt het dier dan toch totaal niet te snappen wat je er allemaal voor over hebt? En jij voelt je hierdoor regelmatig niet gewaardeerd.

Waardoor komt dat?

Deken vernielen

Het paard heeft een kledingkast waar jij jaloers van wordt. Maar er is geen dankbaarheid want die mooie, gloednieuwe deken is al binnen 24 uur na aankoop vernield. En meteen nadat je een deken netjes opgevouwen en weggelegd hebt om op te kunnen gaan zadelen, wordt deze tussen de paardentanden gepakt, op de grond getrokken en erop gedanst.

Honger

Je geeft netjes hooi in een ruif. Vijf minuten later ligt al het hooi al vertrapt door de hele stal en staat je lieveling boos en eisend tegen de deur te trappen: ‘ik heb honger!’.

Voeremmer

Je koopt voeremmer na voeremmer, omdat het paard er plezier aan beleeft om er gaten in te stampen en/of ze tegen een muur te schoppen.

Varkensstal

Met veel trots maak je een fijne, dikke en schone strooisellaag in de paardenbox. Jij vindt het zelfs goed genoeg om in te slapen. Een laag die overal even dik en zacht is en iets hoger tegen de wanden. Dat doe je allemaal, terwijl je weet dat er met plezier en zonder pardon snel een varkensstal van wordt gemaakt, zodra ook maar een hoef in die mooie stal wordt gezet.

Vuil

Elke dag verwijder je elk spatje vuil, ontwar je zijn manen en vet je met liefde de hoeven in. En toch, elke dag als je het paard uit de wei haalt, zit het hele lichaam onder een dikke laag modder. Diepe zucht.

Water

Je vult een emmer met vers, schoon water om even later tot de ‘leuke’ ontdekking te komen dat die emmer als paardentoilet is gebruikt.

Bron: HorseandHound / Hoefslag

Foto: Shutterstock