Waarom? Daarom! Lid worden van ponyclub

Trainings- en lesmogelijkheden volop en nog veel meer redenen om lid te worden van een manege of ponyclub.

Waarom? Daarom!

  1. Reizen

Met zo veel (Manege & Ruiter Bond)maneges en ponyclubs verspreid over heel Nederland, is er zeker een club voor jou bij, zonder al te ver te hoeven reizen.

  1. Prijzen

Het lid worden van aangesloten verenigingen kan duur zijn, vooral als je aan meer dan één discipline wilt deelnemen en de prijzen kunnen nogal verschillen. Het is soms goed meerdere met elkaar te vergelijken.

  1. Iets anders proberen

Lid worden van een club geeft je toegang tot een hele reeks verschillende disciplines, van springen, dressuur en eventing tot activiteiten die je misschien niet eerder hebt kunnen proberen waaronder endurance of voltige.

  1. Bespaar geld

Lidmaatschap biedt vaak korting op lessen die door je plaatselijke club worden georganiseerd en ook vaak goedkopere inschrijving voor manegewedstrijden, zodat je zoveel kunt trainen en meedoen als je wilt/kunt.

  1. Kampioenschappen

Met een verscheidenheid aan kampioenschappen mikken jij en je club misschien op een nationaal kampioenschap dat wordt gehouden. En voor de echte fanatiekeling is er wellicht een kampioenschap voor de beste ruiters van de paardrijclub.

  1. Goede instructeurs

Zowel bij de manege als de ponyclub zijn er meestal mogelijkheden om te trainen met goede, gediplomeerde ruiters en instructeurs. En wat nog leuker is, lessen kosten vaak minder dan je eerst dacht en bieden dus een fantastische prijs-kwaliteitverhouding.

  1. Betrokken zijn, ook zonder (eigen) paard

Misschien staan wedstrijden en rijden niet op je agenda en wil je gewoon vanaf de grond van deze sport genieten. Er zijn ook nog genoeg mogelijkheden die voordelen en beloningen bieden voor die zeer gewaardeerde vrijwilligers. Ze helpen bijvoorbeeld bij evenementen en kampioenschappen. Je kunt meestal gewoon ‘steunend’ lid worden van een manege/vereniging waar je jouw ondersteunende activiteiten kunt doen.

Bron: H&H

Foto: archief