Waarom paardrijden?

Met paardrijden train je je spieren, krijg je zelfvertrouwen en geeft ontspanning en een boost aan je weerstand! Je gebruikt je lichaam en je traint spiergroepen zoals je buik-, bil- en beenspieren maar ook je hart. Paardrijden is sporten en ontspannen en plezier beleven.

Afleiden

Bezig zijn met paarden is voor veel mensen goed voor de geest. Een buitenritje door de natuur of gewoon het bezig zijn in de stal en het verzorgen van het paard kan je op andere gedachten brengen en afleiden van de dagelijkse zorgen. Het veel in de buitenlucht zijn helpt uiteraard nog extra.

Paardrijden kan mensen echt ontspanning geven. De natuurlijke bewegingen van het dier die je voelt, kunnen ervoor zorgen dat je gaat ontspannen. Het is nodig om spanningen los te laten om prettig en goed te kunnen rijden. Jouw gevoel kun je doorgeven aan een paard. Ben je erg nerveus dan zal het dit voelen. Grote kans dat als je ontspannen bent en je zeker voelt, dat het een veel prettigere ‘samenwerking’ zal zijn.

Weerstand

Onder alle weersomstandigheden, als je een passie hebt voor paardrijden, breng je veel tijd buiten door en dat is goed voor je weerstand. Je lichaam zal sterker worden.

Kinderen

Ook voor (jonge) kinderen is paardrijden goed. Ze zullen al vroeg leren dat verzorgen van een dier nodig is. Denk hieraan aan voeren, uitmesten, poetsen. Regelmatig rijden zal je respect, zelfbeheersing, geduld en verantwoording geven. Paardrijden bij een manege is prima voor sociale contacten en maken van nieuwe vrienden. En het leert bovendien ook nog eens dat het niet het belangrijkst is wie de beste is.

Bron: Manegeruiter
Foto: pixabay perlenmuschel