Wat jij ziet en wat een paard denkt te zien

Jij ziet een gewoon, alledaags voorwerp met een “normale” functie in het dagelijks leven, maar een paard kan iets héél anders zien. Iets waar het volledig overstuur van kan raken.

Wat zie jij en wat denkt een paard dat het ziet?

  1. Jij ziet een plasje water, maximaal 5 centimeter diep. Een paard ziet een dodelijk, kolkend diep meer waarin het beslist zal verdrinken als het erin stapt. Misschien helpen een paar danspasjes ter plekke voordat het eromheen loopt of met een flinke sprong eroverheen springt.
  2. Jij ziet een rode, omgevallen pion. Een paard vindt die pion prima, mits deze gewoon rechtop staat. Maar deze ligt, waarschijnlijk door tovenarij, zomaar op de grond. Dit betekent heel voorzichtig zijn voor het geval dat het noodlot toeslaat, want waardoor is dat ding van positie veranderd?
  3. Jij ziet een plastic boodschappentas. Een paard ziet een angstaanjagend flapperend ding dat zich verstopt in de heg, wachtend om aan te vallen als het voorbijkom. Bovendien blaast het zich op en maakt harde geluiden als het waait. Geen kans daaraan voorbij te kunnen gaan.
  4. Jij ziet de feesttent naast het dressuurterrein. Een paard ziet een reusachtig, angstaanjagend voorwerp met wapperende vlaggetjes, dat onmogelijk te passeren is. Het bevat bovendien een enorm aantal vreemde personen. Ook geen kans dus.
  5. Jij ziet/hoort een groep bonte minipaardjes, bonte koeien of lief balkende ezels. Een paard ziet/hoort vreemde beesten met vlekken of die vreemde geluiden maken. Waarom zoeken die engerds contact? Daar is helemaal geen behoefte aan.
  6. Jij ziet een rozet of sjerp. Een paard ziet een felgekleurd monster dat achter zijn oren wordt geduwd, zonder dat het kan zien wat dat griezelige ding daar doet. En wat is dat voor sjaal? ‘Ik draag zoiets nooit en heb het al helemaal niet koud!’
  7. Jij ziet een fietser. Een paard ziet iets dat zowel op een paard als een robot lijkt. Heeft techniek de dierenwereld overgenomen?
  8. Jij ziet een kind in een kinderwagen. Een paard ziet een mini-mens in een klein karretje en is bang dat dit vreemde wezentje op wielen hem zeker zal proberen te verslinden!
  9. Jij ziet een normale nieuwe wateremmer op stal. Een paard wil geen veranderingen, het houdt er simpelweg niet van en keurt die emmer al zéker niet goed.
  10. Jij ziet een prachtig sneeuwlandschap. Een paard ziet een enorm wit oppervlak dat niet uitnodigt om in te gaan stappen. Dan maar eens kijken of het geschikt is om even lekker uit je dak te gaan. Ren, bok, spring, rol, herhaal. Wel koud dat spul.

 

 

 

 

 

Bron: H&H

Foto: PixabayFotosforyou