Wat moet er persé in een poetskist?

Verzorgingsartikelen die volgens veel ‘experts’ niet zouden mogen ontbreken in een poetskist om een paard ​​er op zijn best uit te laten zien in de ring.

Welke spullen?

Ovenwanten voor mooi eindresultaat

Ovenwanten, het lijkt misschien een beetje vreemd, maar ze zijn ideaal voor het poetsen van de vacht. Omdat ze zo zacht zijn, zullen paarden ze ook op benen, hoofd en rond de oren accepteren. Een schoon paar ovenwanten is ook fijn voor de een laatste ‘aai’ met een mooi eindresultaat.

Onmisbaar: babydoekjes

Onmisbaar en perfect voor het schoonmaken van bit, hoofdstel, hoofd van het paard en uiteraard ook voor je eigen handen.

Lampje voor op je hoofd

Erg handig als je vroeg in de ochtend of later op de avond moet invlechten. Het mag er dan misschien gek uitzien, maar het maakt werken in het donker veel eenvoudiger!

Hondenborsteltje

Een hondenborstelje/kam werkt ook voor het verwijderen van los paardenhaar!

Theedoeken, theedoeken

Theedoeken kun je nooit genoeg bij je hebben, bijvoorbeeld om een vieze mond schoon te maken of gebruik een vochtige theedoek om eerst het stof van de vacht of manen of staart af te vegen.

Een halve trimschaar

Dit is handig om snel en goed de manen te trekken zonder het paard van streek te maken.

Grondigheid

Je zult dit niet in je poetskist hebben, maar het is wel dé manier om de vacht van een paard te laten glimmen. Dus begin met borstelen!

Bron: Horse&Hound

Foto: Istock