Weer paardrijden na de (Corona) pauze

Op enkele uitzonderingen na, hebben jullie het waarschijnlijk minstens een korte periode zonder paardrijden moeten doen. Hoe dan ook, het blijft nooit voor altijd uit je leven.

Hier volgen zes dingen die je mogelijk merkt, als je na een pauze terugkomt in de paardenwereld …

Herkenbaar?

1. Je rijvaardigheid is mogelijk niet meer hetzelfde
Na een (langere) tijd uit het zadel is de kans groot dat je een beetje roestig zult zijn als je voor het eerst weer opstapt. Het leek allemaal zo vanzelfsprekend. Als je eenmaal weer in het zadel zit, de teugels vasthoudt en draaft, ben je halverwege. Simpele oefeningen kunnen je verbazen en je zult geduld moeten hebben met jezelf bij die eerste paar pogingen. Maar blijf erbij, je bent binnen de kortste keren weer een professional!

2. Je bent de basisbegrippen even vergeten
Dingen die je voorheen deed zonder na te denken, laten je aan je hoofd krabben. Je zult waarschijnlijk ook merken dat je lichaam – en je hersenen – een klein beetje zijn vergeten hoe je moet rijden, dus investeer in wat middeltjes om eventuele pijntjes en kwalen die je krijgt, aan te pakken.

3. Je uitrusting weer op orde?
Je zinnen beginnen nu met ‘alles leek zoveel gemakkelijker voor de rij-pauze’ en je zult verbaasd zijn van de aanpassingen die je nog wil/moet doen… Er zijn weer nieuwe spullen op de markt voor zowel jou als je paard, en je zult je nu misschien plotseling afvragen hoe je ooit zonder hebt gekund …

4. Je paardenvrienden zijn er nog steeds
De kans is groot dat die vriend(in) met wie je elk weekend ging rijden er nog steeds is, op hetzelfde adres met hetzelfde paard. Die vriendschap weer oppakken!

5. Het totaalplaatje lijkt veranderd
Als je na een onderbreking weer (met wedstrijden) begint, houd er dan rekening mee dat de omgeving waarin je je bevindt ook is veranderd. Regels van verenigingen, locaties, reglementen en wedstrijd-opzet zijn mogelijk onherkenbaar, dus zorg ervoor dat je up-to-date bent voordat je weer in de concourswereld stapt.

6. Nog steeds een ongelooflijke manier van leven
Het maakt niet uit hoe lang je weg bent geweest, paardensport is nog steeds een van de meest fantastische manieren van leven. En dát zal nooit veranderen!

Bron: H&H

Foto: PixabayZachtleven